Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Gobsekas. Pulkininkas Šaberas. Bedievio mišios

Honore de Balzac
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Nauja
ISBN kodas:
9986861535
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Apysaka „Gobsekas“ buvo išspausdinta 1842 metais „Žmogiškosios komedijos“ antrajame tome kaip viena iš „Privataus gyvenimo scenų“. Tai buvo pirmas Balzaco bandymas pagrindinę istoriją įterpti į pokalbį, kai pokalbis tampa lyg ir centrinio pasakojimo rėmu.

„Pulkininkas Šoberas“ yra vienas žymiausių Balzaco kūrinių, daugelį kartų pritaikytas scenai ir ekranizuotas. Šiame romane karinio gyvenimo tema persipina su asmeninio gyvenimo, socialinio gyvenimo ir net paryžietiško gyvenimo temomis. Jas jungia pusiau detektyvinė intriga, būdinga melodramoms.

Novelė,,Bedievio mišios“ buvo sugalvota ir parašyta per vieną naktį. Norėdamas atkreipti skaitytojų dėmesį, Balzacas ne tik pasirinko pikantišką pavadinimą, bet ir pasirėmė visuomenėje gerai žinomo žmogaus gyvenimo istorija.
„Bedievio mišių“ prototipu buvo pasirinktas prieš nepilnus metus miręs įžymus Paryžiaus chirurgas Gillaume'as Dupuytrenas. Šis žmogus buvo tų laikų legenda: kilnus, ligonių kone dievinamas, bet sykiu ir akivaizdus karjeristas, susijęs su įvairiais visuomenės skandalais.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (3587)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (4)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (2961)