Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

KORA. Apie ligonius, ligas ir medicinos sielos paieškas

Andrzej Szczeklik
7.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9785417010101
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Ši knyga - labai asmeniškas A. Szcekliko vadovas po mediciną ir humanistiką, kuriame kompetentingas naujosios biologijos dėstymas susiejamas su intuicija menininko, žinančio, kad ir fizinė sveikata dar nėra viskas, nes būti žmogumi - tai ir klausti apie rytdieną, apie sielą, apie gyvenimo prasmę, apie begalybę.





„Kora graikiškai yra mergaitė. Ir akies vyzdys. Pasak graikų, sielą mažos mergaitės pavidalu galima išvysti akies vyzdyje. Iš kur jie galėjo žinoti, kad vyzdys yra vienintelis langelis, atveriantis vaizdą į smegenis, į regos nervus? O kur šiandien dėjosi siela? Ką mums apie ją sako medicina? Ar ji irgi ieško savo sielos? Taip, ieško savo senuose pasauliuose - kažkur tarp gyvenimo ir mirties, sveikatos ir ligos, mokslo ir meno, o taip pat - meilėje.

Tad eime ieškoti drauge su ja. Tegu ji mus veda. Mūsų laukia žygis ieškoti sielos. Medicinos sielos."

Andrzej Szczeklik



„Rašydamas apie daugybę praktinių medicinos problemų, autorius sugebėjo pakilti iki filosofinio-mokslinio jų apibendrinimo, viską apjungdamas puikia menine forma. Stebėtina, kaip sumaniai jis manipuliuoja istoriniais faktais, siedamas juos su naujausiais medicinos ir ne vien jos atradimais."

Akademikas

Jurgis Brėdikis

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (3146)
tomasdarius
(317)
3146 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (2)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (3833)