Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Enciklopedinis psichiatrijos terminų žodynas

P. Mačiulis
30.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Nauja
ISBN kodas:
9789955424338
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Autoriai dr. V. Mačiulis, prof. J. Šurkus ir doc. A. Lapytė rėmėsi naujomis psichiatrijos mokslo žiniomis, įtraukė į žodyną naujų sąvokų, sukūrė nemažai tarptautinių terminų lietuviškų atitikmenų.

Teikdami terminų apibrėžtis, žodyno autoriai stengėsi laikytis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijų, dabartinės lietuvių kalbos reikalavimų. Atsižvelgta į psichiatrijos terminų vartojimo Lietuvoje tradicijas, atsisakyta ypač specifinių, pasenusių terminų, kai įmanoma, pagrindiniu siūloma laikyti ne lotyniškos ar graikiškos kilmės, o lietuvišką terminą. Lengviau rasti abėcėline lizdine tvarka surikiuotus terminus padės dvi rodyklės: visų terminų ir jų atitikmenų lotynų ir graikų kalbomis.

Šis leidinys pirmiausia svarbus psichiatrijos specialistams – gydytojams, slaugytojams, taip pat kitų sričių medikams. Susidomėjimas psichiatrija jau seniai peržengė profesines ribas, tad nusimanyti apie psichiatriją svarbu ne tik psichologams, socialiniams pedagogams, teisininkams, bet ir platesnei visuomenei.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (3193)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (3)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (4659)