Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Lyderystės ištakos

Griffin Douglas
8.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789955920946
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Projekto „Lyderių laikas“, kurį bendrai finansuoja Europos Sąjunga ir Lietuvos Respublika, vykdytojai išvertė ir pristatė Douglaso Griffino „Lyderystės ištakos. Saviorganizacijos ir etikos sąsajos“ (angl. – „The Emergence of Leadership. Linking Self-organization and Ethics").

D. Griffino knyga sudaryta iš dviejų pagrindinių dalių. Pirmojoje knygos dalyje „Lyderystė ir sistemos saviorganizacija: dalyvavimas sistemose“ nagrinėjamas mokslinis lyderystės teorijos pagrįstumas ir teigiama, kad ši teorija paremta sisteminiu požiūriu į saviorganizaciją, darančiu reikšmingą poveikį etikai. Pagrindinis šios teorijos modelis yra toks: lyderis yra nešališkas organizacijos stebėtojas, lyg mokslininkas, taip panaikinamas buvimo tuo pačiu metu ir organizacijos stebėtoju, ir dalyviu paradoksas.

Antrojoje knygos dalyje „Lyderystė ir dalyvavimu grįsta saviorganizacija: dalyvavimas vietinėje sąveikoje“ teigiama, kad būtina atsisakyti modernistinio požiūrio į savarankišką individą bei Imanuelio Kanto sistemos saviorganizacijos sampratos ir išplėtoti dalyvavimu grįstos saviorganizacijos teoriją. Šia knygos dalimi siekiama parengti pagrindą, padėsiantį suprasti, kad dalyvavimu grįsta saviorganizacija yra tapatumo išsaugojimo ir galimo transformavimo procesas.

Knygos „Lyderystės ištakos. Saviorganizacijos ir etikos sąsajos“ tikslas – atskleisti ir išreikšti tam tikrą požiūrį į organizacijų sudėtingąsias sistemas. Šis požiūris sutelkia dėmesį į savaveiksmę ir refleksyvią žmonių prigimtį, pabrėžia, kad žmonės reaguoja ir dalyvauja sąveikos procesuose, o šių procesų evoliucija yra visiškai nenuspėjama.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (130)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (3)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (3491)