Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Žvilgsnis iš atokiau 3 dalis

Bronius Vaškelis
6.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789955343691
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

"Žvilgsnis iš atokiau, III" – trečioji literatūros ir teatro istorijos tyrinėtojo Broniaus Vaškelio knyga.


Pirmasis straipsnių rinkinys, išleistas 2004 metais, skirtas lietuvių literatūros problematikai.

Antroji to paties pavadinimo straipsnių knyga išėjo 2008 metais ir skirta lietuviškojo teatro Jungtinėse Amerikos Valstijose raidai.

Į naujausią knygą sugulė iki šiol neskelbtos B. Vaškelio studijos, pristatančios lietuvių dramos teatro sambūrių veiklą Vokietijoje, lietuvių teatro JAV šimto metų istoriją ir raidą, studija apie žinomą išeivijos teatro aktorių ir režisierių Stasį Pilką. Knygos autorius jau yra rašęs ne vieną straipsnį, analizuojantį lietuvių teatro Vokietijoje ir JAV pavienius etapus, pristatantį įvairių teatro sambūrių veiklą. Naujoje knygoje pateikiama susisteminta išeivijos teatro istorija, iki šiol netyrinėta nei Lietuvoje, nei išeivijoje. Neabejotinai tai svarus įnašas į būsimus išeivijos teatro tyrimus.


Knygoje taip pat skelbiami išeivijos, amerikiečių ir Lietuvos periodikoje jau skelbti B. Vaškelio straipsniai literatūros ir teatro temomis. Knygą papildo trumpi autoriaus atsiminimai apie gimtinę, pasitraukimą iš Lietuvos, darbą Ilinojaus universiteto Lituanistikos katedroje, atkurtajame Vytauto Didžiojo universitete.


Broniaus Vaškelio trečiąjį straipsnių rinkinį sudaro išeivijoje ir Lietuvoje skelbti tekstai apie lietuvių išeivių teatrą Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Vokietijoje, pavienius aktorius ir režisierius, lietuvių rašytojus ir jų kūrinius, paties autoriaus prisiminimai ir jausmai, užplūdę grįžus Lietuvon.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (100)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (6)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (8137)