Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Lietuvių kalbos užduotys Atsakymai

Birutė Kuklierienė
1.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9986853540
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Knygelė "Lietuvių kalbos užduotys. Atsakymai" bus naudinga aukštesniųjų klasių mokiniams, besiruošiantiems laikyti lietuvių kalbos egzaminą. Leidinį sudaro skyrybos, rašybos, kalbos kultūros, stilistikos užduotys, paruoštos pagal lietuvių kalbos egzamino programą, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos prie Lietuvos Respublikos Seimo nutarimus.

Mokiniai galės įtvirtinti žodžių kartu ir atskirai, nosinių raidžių ilgųjų ir trumpųjų balsių, supanašėjusių priebalsių j rašybą. Kalbos redagavimo užduotyse daugiau dėmesio skiriama kalbinei raiškai, susiklosčiusiai pagal bendravimo aplinkybes ir poreikius.

Leidinys "Lietuvių kalbos užduotys. Atsakymai" su atsakymais ypač parankus kolegoms (mokiniams - be atsakymų) lituanistams, nes mokydami kalbos kultūros galės skirti įvairesnes užduotis: paaiškinti klaidas, nurodyti ne tik taisyklingus sakinius, bet ir ištaisyti blogus.

Sunkiausia - stilistinio redagavimo užduotis. Tai mokinių bandymai užrašyti ir taisyti bendraamžių kalbą. Svarbu nepamiršti, kad galimi įvairūs taisymo variantai.

Vertinimo normos taip pat gali būti įvairios. Dėl jų reikėtų susitarti su mokiniais. Manau, kad lengviausia visas užduotis vertinti 100 taškų (10 balų) ir daugiausia taškų skirti už kalbos kultūros ir redagavimo užduočių atlikimą.

Linkiu visiems kūrybinės sėkmės.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (6)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (1)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (8125)