Ši knyga – apie kertinės žmogaus istorijoje maisto triados produktą, šiuo metu labai madingą, bet vis dar mekai pažįstamą kasdienybės pagardą, produktą, kuris gali kainuoti labai brangiai... Bet gali ir beveik nieko nekainuoti. Knyga apie keistai kartų, intriguojančiai pikantišką maisto produktą, kuris šiuo metu yra trokštamas, giriamas ir tuo pat metu nebaudžiamai falsifikuojamas. Ši knyga, žinoma, yra ir apie mus pačius. Apie tai kaip mes valgome. Ir kaip lengvai save įtikinamr, kad žymiai paprasčiau valgyti bet kaip, užuot valgius teisingai, patiriant skonio malonumą. Galų gale ši knyga – šiek tiek ir apie patį autorių. Apie jo išgyvenimo istoriją, gastronominius paklydimus ir atradimus, kurie prasidėjo Kauno klinikų operacinėje, o baigėsi... alyvmedži7 giraitėje Italijoje. Tai knyga apie įdomiausią žmonijos maisto produktą – ypač tyrą alyvuogių aliejų.
Knygos būklės labai gera.