Prisijungti
Kviečiame užsukti ir įsigyti norimą iPhone už itin patrauklią kainą! Tempo.lt

Bokso milžinai. Iš pasaulio ir Lietuvos bokso istorijos

Skirmantas Leonas Karalevičius
23.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9789955638902
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Knyga išleista artėjančio Lietuvos tūkstantmečio paminėjimo proga.

Ruošdamas leidinį autorius turėjo tikslą Lietuvoje ir už jos ribų priminti įžymių sportininkų - boksininkų dukart Europos čempiono Algirdo Šociko ir Pasaulio čempiono Juozo Šarkio-Žukausko - sportinius laimėjimus.
Žinia, XX a. sportinis sąjūdis pasaulyje nepaprastai išsiplėtė ir tapo visuotinai pripažintu reiškiniu. Lietuvių tauta neliko nuošaly ir ne kartą stebino Europą bei visą pasaulį aukštais sportiniais laimėjimais. Skubantis laikas nepelnytai apnešė užmaršties dulkėmis ne vieną didį praeities sporto įvykį. Šiandien dar gyvi liudininkai, regėję jau nutolusios epochos svarbiausius sportinius įvykius. Todėl svarbu, kad atsiminimai sudarytų galimybę ateinančioms kartoms nepamiršti mūsų sporto didvyrių ir semtis įkvėpimo siekiant aukščiausių sportinių rezultatų.
Knygoje taip pat pateikiama bokso atsiradimo istorija, žinios apie šių dienų bokso kūrėjus. Pasakojama apie Steponą Darių - Lietuvos bokso pradininką ir globėją, apie boksą tarpukariu, pokario Lietuvos bokso patriarchą Antaną Zaborą ir kitus žinomus Lietuvos boksininkus.

Kieti viršeliai, 380 psl., gausiai iliustruota, formatas 27,5×20×2 cm, puikios būklės.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (265)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (8)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (705)