Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Klaipėdos krašto konditerijos atradimai : kepiniai

Autorių Kolektyvas
15.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Nauja
ISBN kodas:
978-609-8094-36-7
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Naujuoju leidiniu virto Šilutės Hugo Šojaus muziejaus fonduose saugomas XIX a. pradžia datuojamas konditerijos receptų nežinomo savininko rankraštis, užrašytas gotišku ornamentuotu, smailiakampiu šriftu, vokiečių kalba.

Klaipėdos kraštui, kuriame dabar išlikę mažiau nei du šimtai vietinių gyventojų, kiekviena nauja istorinė žinia ar kultūrinė vertybė yra nepaprastai svarbi. Konditerijos receptų knyga ne tik padės pažinti klaipėdiškių gyvenimo būdą, pomėgius, bet ir didins etnografinio Mažosios Lietuvos unikalumo vertę, skatins dalintis žiniomis su regiono gyventojais, specializuotomis ugdymo įstaigomis, konditerijos gamybos įmonėmis, kepykloms.

Knygos „Klaipėdos krašto konditerijos atradimai“ tikslas – formuoti kultūrinį identitetą, aktualizuojant regioninį savitumą atspindintį aspektą – kulinarinį paveldą, taip pat sudaryti galimybę plačiajai visuomenei susipažinti su unikaliu leidiniu, skatinti Mažosios Lietuvos regione gyvenančių žmonių domėjimąsi krašto paveldu – istorinės, etninės atminties pažinimas ir puoselėjimas.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (153)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (31463)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (3528)