Kulinarijos meno klasika – tai gastronominė eseistika. Tai nėra įprastos virtuvės knygos, jose beveik nerasite patiekalų receptų, šios serijos knygų tikslas – išmokyti gaminti maistą be receptų, džiaugsmingai ir maloniai kurti prie viryklės. Geros virtuvės paslaptys. Įdomioji kulinarija - kulinarinės eseistikos Rusijoje pradininko, erudito Viljamo V. Pochliobkino knyga, kurioje su akademišku kruopštumu aprašomi valgiai ir prieskoniai. Tai nėra kulinarijos vadovėlis ar valgių gaminimo knyga. Tai pagrindinių technologinių būdų ir paslapčių vadovas, gerasis patarėjas, kuris padės suprasti pagrindinių maisto gaminimo būdų esmę. Sužinosite: Kodėl kulinaro amatas - sudėtingas amatas? Duonos kepimo paslaptys. Tešlos paslaptys. Košių, sriubų virimo būdai.Apie saldumynus ir konditerijos meną. 8 būdai, kaip pasigaminti bet kurį padažą. Kaip sūdyti, pipirinti ir gardinti patiekalus. Salotų komponavimo taisyklės.