Šis išsamus mėsos gaminimo kursas, kurį sudaro virti terinai, paštetai ir pikantiški pyragaičiai, iš pasaulyje garsios kulinarijos mokyklos FERRANDI Paris, apima septyniasdešimt prancūziškų mėsos gaminių receptų su nuosekliomis instrukcijomis, kaip paruošti tešlą, dešreles ir įvairius mėsos bei mėsos užtepus. Receptai suskirstyti pagal kategorijas: paštetai, pyragai ir pyragaičiai; terinai ir presuota mėsa; rillettes ir plėšyta mėsa bei žuvis; įdaryti patiekalai; ir virti mėsos gaminiai.
Šią kulinarijos knygą parašė patyrusi mokyklos virtuvės šefų komanda ir pritaikė namų virėjams. Joje paaiškinami prancūziškų mėsos gaminių receptų pagrindai, įskaitant priedus, skirtus prie jų (čatnis, garstyčios, marinuotos daržovės), kokybiškų ingredientų (mėsos, žuvies, daržovių) svarbą bei gaminimo ir konservavimo būdus.
Nuo kaimiško pašteto iki baklažanų miso terino, nuo škotiškų kiaušinių iki įdarytų pomidorų, kraujinių dešrų raviolių iki anties „Parmentier“, nuo grybų ir bulvių pyrago iki jautienos „Rossini“, nuo avinžirnių ir daržovių terino iki peržiūrėto „croque monsieur“ – lengvai suprantami receptai yra suskirstyti pagal sudėtingumo lygį, leidžiant skaitytojams laikui bėgant tobulinti įgūdžius. „Ferrandi“ komanda praturtino prancūziško komfortiško maisto tradicijas su modernumo prieskoniu, iš naujo interpretuodama kai kuriuos vegetarams skirtus receptus. Šis išsamus žinynas, kuriame gausu 200 iliustracijų, suteikia viską, ko reikia tiek namų virėjams, tiek patyrusiems profesionalams, norint įvaldyti pasaulinio lygio kulinarijos mokyklos receptus.