RAUGINIMAS, SŪDYMAS, DŽIOVINIMAS IR KITI MAISTO ATSARGŲ RUOŠIMO BŪDAI, TAUPANTYS ENERGIJĄ
Maisto atsargų ruošimą šiandien šiukštu vadinti vien tik juokingu bobučių užsiėmimu! Ne veltui patys madingiausi pasaulio restoranai ir mokslininkai įdėmiai tyrinėja tradicinius konservavimo būdus. Be to, šiame išprotėjusiame pasaulyje gera ir saugu gyventi žinant, kad, užklupus negandoms, sandėliuke turėsime braškių uogienės, raugintų kopūstų ir dar šio bei to.
Taigi keliaukime į knygos autorės kamarą ir prisiminkime, kokius įgūdžius esame praradę per pastaruosius dešimtmečius. Pripildykime atsargų lentynas sunaudodami viską iki paskutinio graužtuko ir žievelės.
Knygoje jūsų laukia:
– visi mūsų ir kitų tautų tradiciniai konservavimo būdai, tinkami šių dienų šeimininkėms ir šeimininkams;
– išsamūs aprašymai, kaip rauginti, sūdyti, džiovinti ar kitaip ilgam laikui paruošti beveik visas daržoves, uogas, vaisius, auginamus darže ar perkamus iš ūkininkų, taip pat miško grybus;
– atsargų ruošimo receptai, taupantys energiją, t. y. nereikalaujantys produktų kaitinti ar virti, ilgų valandų prie puodų, neeikvojantys elektros ir dujų;
– papildomi receptai, kaip gaminti iš sūdytų, raugintų, džiovintų atsargų. Svarbu ne tik žinoti, kaip išdžiovinti kaliaropę, bet ir nepamiršti, kad jos galima įdėti į triušienos troškinį.