Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Tesė iš d'Erbervilių giminės (Pegaso kolekcija 28 knyga)

Thomas Hardy
9.95 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

„Tesė iš d’Erbervilių giminės“ laikomas vienu geriausių Thomo Hardy (1840–1928) kūrinių ir vienu svarbiausių XIX a. anglų literatūros romanų. Tai klasikinis kūrinys apie meilę, aistrą ir praradimus, pirmą kartą išleistas 1891 m.

Romane „Tesė iš d’Erbervilių giminės“, pasakojama apie jaunos merginos Tesės Darbeifild gyvenimą. Tesė kilusi iš neturtingos, bet kadaise kilmingos valstiečių šeimos. Vieną dieną tėvai, sužinoję apie savo seną ir garbingą kilmę, išsiunčia dukrą pas netoliese pasiturimai gyvenančius d’Erbervilius, kurie turėtų būti jų giminės. Tačiau viskas nėra taip, kaip atrodo. Apsilankymas dvare Tesei gyvenimo nepalengvina. Priešingai – atneša tik dar didesnių sunkumų. Tačiau mergina išdrįsta pasipriešinti likimui ir stoja į kovą dėl teisės į laimę ir meilę.

Tik pasirodęs romanas sulaukė prieštaringų vertinimų. Thomas Hardy kritikuoja Viktorijos laikų tradicijų ir dorovės normas, kviesdamas visuomę permąstyti moralinį kodeksą ir atsisakyti dvejopų standartų, taikomų moterims ir vyrams, o romane keliamos problemos aktualios ir šiandien. Neabejotiną pasakotojo talentą turintis Th. Hardy skaitytoją prikausto netikėtais siužeto vingiais ir nenuspėjamais veikėjų sprendimais, taip sukurdamas įspūdingą XIX a. dramą. Beje, rašytojas net 12 kartų buvo nominuotas Nobelio literatūros premijai gauti.

2008 m. BBC sukūrė keturių dalių kūrinio ekranizaciją, kuriai scenarijų rašė talentingas rašytojas Davidas Nichollsas.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (12143)
knygavisiems-knygynas
(1278)
12143 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (23)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (9134)