Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Apmąstymai apie biheiviorizmą ir visuomenę

Burrhus Frederic Skinner
7.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Nauja
ISBN kodas:
9955636025
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Tai jau ketvirtoji serijos Psichologijos klasika, kurią leidžia VU Specialiosios psichologijos laboratorija, knyga. B.F.Skinnerio gyvenimas – tai biheiviorizmo krypties, kurio atstovas ir kūrėjas jis buvo, ir visos psichologijos plėtros laikotarpis. Elgesio (tiksliau, aplinkos ir elgesio sąveikos) mokslo dėsnius tyrinėtojas išplėtojo įvairiomis visuomenės gyvenimo sritims, svajojo apie utopinę bendruomenę, kurios organizavimas būtų paremtas aplinkybių ir elgesio sąveikų optimizavimu.

Perskaičiusieji knygą supras, jog B.F.Skinner – tai asmenybė, kurioje derėjo idėjų gausa, gebėjimas jas ginti, mokėjimas viešinti biheiviorizno atradimus, konstruktyvus protas (mokslininkas pasiūlė aibę patobulinimų elgesio tyrimams, pavyzdžiui, garsiąją Skinnerio dėžę, kamerą kūdikiui auginti su reguliuojama aplinka) ir net vidinis ieškojimų prieštaringumas.

B.F Skinnerio tekstų kalba sudėtinga, joje daug terminų, kuriems sunku rasti lietuviškus atitikmenis (pavyzdžiui reinforcer, operant, contingent, schedules of reinforcement, behavior shaping, aversive stimulus, behavioral technologies ir pan.), o kai kurie iš siūlomų gali pasirodyti nauji ar sunkiai suprantami. Tačiau svarbu, jog vertėjui pavyko išsaugoti skineriškąją tekstų dvasią. Tikimės, kad ši knyga ne tik padės gausesniam skaitytojų būriui pažinti itin įtakingą, tačiau prieštaringai vertinamą psichologijos kryptį, bet ir prisidės prie lietuviškos specialiosios terminijos plėtotės.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (84)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (2)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (9308)