Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Hello world: kaip būti žmogumi algoritmų pasaulyje

Fry Hannah
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
1234567
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Matematikė ir informacinių technologijų specialistė Hannah Fly knygoje „Hello world: kaip būti žmogumi algoritmų pasaulyje“ glaustai, įtraukiančiai ir informatyviai kalba apie žmogaus gyvenimą technologijų valdomame pasaulyje. Ši knyga siūlo geriausią paaiškinimą, kas yra algoritmai ir kaip jie veikia.

Išgirdę sąvoką „dirbtinis intelektas“ daugelis žmonių reaguoja dvejopai. Vieni galvoja apie rojų žemėje, kuriame nuobodžius darbus perleisime robotams ir atsikratysime žmogiškųjų klaidų nulemtų nelaimių. Kiti gi pasibaisėję pranašauja neišvengiamą žmonijos sunaikinimą ir technologijų užvaldymą. Kol kas nesižvalgykime į ateitį. Hannah Fry atveria akis ir parodo, kiek daug technologijų jau dabar yra mūsų gyvenime. Algoritmai priima sprendimus sveikatos priežiūros, komercijos, transporto, šalies saugumo srityse.

Kompiuteriai ir internetas yra mūsų infrastruktūros pagrindas. Tai vieta, kurioje susitinkame su bendraminčiais, klausome muzikos, žiūrime filmus, dirbame. Skaitmeninis pasaulis jau labai giliai įsiskverbęs į mūsų kasdienybę, o kompiuteriai atlieka dalį sprendimų už mus.

Hannah Fry knygoje „Hello world: kaip būti žmogumi algoritmų pasaulyje“ pasakoja apie algoritmų istoriją, kur ir kaip jie naudojami bei galimas nuo priklausomybės sukeliamas pasekmes. Susipažinsime su pirmuoju algoritmu, kuris sugebėjo nugalėti šachmatų meistrą bei sužinosime, kas jį išmušė iš vėžių. Autorė įtraukiančiais pavyzdžiais vaizduoja, kaip navigacija gali būti ir puikus pagalbininkas, ir prakeiksmas, taip pat kalba apie veidų atpažinimo sistemą, kuomet minioje įmanoma surasti nusikaltėlį. O tuo pačiu, dėl žmogaus klaidos, atsitiktinis asmuo metų metus kentės oro uosto patikroje dėl klaidingų įspėjimų.

Hannah Fry įtikinamai parodo milžinišką algoritmų naudą. Ji teigia, kad sprendžiant įvairias gyvenimo problemas žmogus ir algoritmai gali sėkmingai bendradarbiauti. Tačiau „Hello world: kaip būti žmogumi algoritmų pasaulyje“ privers susimąstyti ir apie tai, kaip lengvai mes atiduodame savo duomenis pelno siekiančioms korporacijoms: pvz., į naują programėlę įvedame sveikatos būklę, genealoginį medį ir kitą jautrią informaciją.

Daktarė Hannah Fly yra Londono universiteto koledžo lektorė. Pasitelkdama fiziką, matematiką, kompiuterinius mokslus, architektūrą ir geografiją ji tyrinėja žmonių elgesio modelius. Mokslininkė skaito pranešimus konferencijoje, dalyvauja TV ir radijo laidose. Taip pat ji sukūrė dokumentinį filmą apie žymios matematikės ir kompiuterinių mokslų pradininkės Ados Lovelace gyvenimą.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (7)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (3)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (9189)