Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Gyvūnų išlaisvinimas

Peter Singer
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

„Gyvūnų išlaisvinimas" – vieno žymiausių moralės filosofų Peterio Singerio knyga atskleidžianti nepagražintą pramonei išnaudojamų gyvūnų gyvenimą. Šiai knygai įžangą parašė vienas įtakingiausių šių laikų mąstytojų, knygų „Sapiens", „Homo Deus" ir kt. autorius – Yuval Noah Harari. 1975-aisias išleista knyga sukėlė didžiulį susidomėjimą ir tapo gyvūnų teisių gynėjų paskatinimu. Per kelis knygos gyvavimo dešimtmečius žmonijos požiūris į gyvūnus pradėjo keistis: vis daugiau besirenkančių vegetarizmą ar veganizmą, protestuojama prieš drabužius iš natūralios odos ir kailio, stengiamasi kovoti prieš eksperimentus su gyvūnais ir t.t. Klimato kaitos bei ekologinės krizės akivaizdoje, ši knyga tampa dar aktualesne.

Nepagražindamas detalių autorius aprašo bandymų su gyvūnais eigą, siaubingas sąlygas fermose, kuriose gyvuliai auginami vardan maisto, sistemingą jų išnaudojimą pramogai ir kitas žmonių veiklas, keliančias grėsmę gyvūnams. Autorius kviečia susimąstyti, jog žmogiškų savybių neturėjimas nepaverčia gyvūnų menkesne gyvybės forma. „Klausimas ne tas, ar gyvūnai geba protauti ar kalbėti. Svarbiausias klausimas, ar jie gali patirti kančias?" – filosofą Jeremį Benthamą savo knygoje cituoja Singeris. Ar kančios jautimas yra lygybės kriterijus? Šis klausimas gvildenamas ne tik filosofų tarpe, bet ir visuomenėje, kurioje daugybė palaikančių gyvūnų teises, tačiau labai mažai tokių, kurie iš tiesų imasi veiksmų.

Peteris Singeris gimė Melburne, Australijoje, 1946 m. ir yra vienas įtakingiausių šiandienos moralės filosofų. Singeris yra išleidęs aibę knygų, tarp kurių paminėtinos „Demokratija ir nepaklusnumas" (Democracy and Disobedience, 1973), „Praktinė etika" (Practical Ethics, 1979), „Kaip turėtume gyventi?" (How Are We To Live?, 1993) ir naujausia knyga „Geriausia, ką galite padaryti" (The Most Good You Can Do, 2015). Visame pasaulyje išgarsėjo po „Gyvūnų išlaisvinimo" pasirodymo 1975 m. ir nuo to laiko yra pagrindinis mąstytojas gyvūnų teisių srityje ir vadovauja daugeliui šios srities kampanijų. „Time Magazine" įtraukė knygą „Gyvūnų išlaisvinimas" į šimto geriausių negrožinės literatūros knygų, išleistų po 1923 m., sąrašą. 2012 m. Singeris gavo aukščiausią Australijos ordino kavalieriaus garbės apdovanojimą.

„Mėsai auginami gyvūnai varžosi su miškais dėl tos pačios žemės. Kadangi pasiturinčios šalys nepasotinamai trokšta mėsos, žemės ūkio verslas gali mokėti daugiau nei tie, kurie nori išsaugoti ar atsodinti miškus. Mes tiesiogine prasme lošiame iš mūsų planetos ateities dėl mėsainių."

Peter Singer

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (2172)
knygosnamai
(210)
2172 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (2)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (9285)