Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Maironis. Lyrika (CD). Skaito Laimonas Noreika

Laimonas Noreika
2.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Albume "Maironis. Lyrika. Skaito Laimonas Noreika" skamba naujausi aktoriaus Laimono Noreikos (g.1926) įrašai ir 1966-aisiais Vilniaus plokštelių studijoje įrašyta plokštelė, minima Lietuvos rekordų knygoje. Įrašo originalas saugomas Centriniame valstybės archyve.
Albumo anotacijoje prof. habil. dr. Vanda Zaborskaitė rašo: "L. Noreika Maironio poezijoje ieško emocijų turtingumo, drauge pabrėždamas minties, refleksijos ir vidinio dramatizmo momentus. Jo interpretuojamas Maironis skambėjo itin gyvai ir aktualiai okupacinės priespaudos metais, o vėliau - Atgimimo ir Sąjūdžio laikais, žadino viltį, tikėjimą, drąsą. Plokštelė pasklido milžiniškais tiražais, beveik 100 000 egzempliorių. Bet ir šįmet, minint Maironio gimimo 145-ąsias ir "Jaunosios Lietuvos" parašymo 100-ąsias sukaktuves, mūsų didžiojo klasiko poezija į klausytoją prabyla nesenstančia savo kūrybos prasme".
Šio albumo leidybą remia Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcija pagal Lietuvos tūkstantmečio programą. Kompaktinėje plokštelėje taip pat skamba trys Juozo Naujalio dainos (Už Raseinių ant Dubysos / Jaunimo giesmė / Lietuva brangi) Maironio žodžiais, kurias dainuoja Kauno valstybinis choras, meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (734)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (13)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (6204)