Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Lietuvių dokumentinio kino antologija/Anthology of Lithuanian documentary cinema

Kaminskaitė Lina, Černiauskaitė Lina, Jasiūnaitė Elena, Žulytė Gintė
15.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Nauja
ISBN kodas:
9786099511719
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Dvikalbiame leidinyje kino istorikės Lina Kaminskaitė-Jančorienė ir Elena Jasiūnaitė aptaria platesnį istorinį Lietuvos dokumentinio kino raidos kontekstą ir atskleidžia filmų kūrimo aplinkybes. Artimesnę pažintį su kino kūrėjais siūlo pokalbių su režisieriais ištraukos.
Leidinio DVD rinkinyje „Meno avilio“ iniciatyva suskaitmeninti ir restauruoti Roberto Verbos, Henriko Šablevičiaus, Almanto Grikevičiaus, Viktoro Starošo, Edmundo Zubavičiaus, Audriaus Stonio, Arūno Matelio, Algimanto Maceinos, Kornelijaus ir Dianos Matuzevičių dokumentiniai filmai. Siekiant išsamiau pristatyti Lietuvos dokumentiką, bendradarbiaujant su „Anthology Film Archives“ ir „Moskwood Media“, į rinkinį įtraukti ir Jono Meko, Šarūno Barto filmai, bendradarbiaujant su projekto partneriu LRT – H. Šablevičiaus filmas „Atspindžiai”.
„Lietuvių dokumentinio kino antologija” – tai pirmas šiuolaikinėmis kino paveldo išsaugojimo praktikomis: filmų restauravimu, išsaugojimu ir jo sklaida, besiremiantis projektas Baltijos šalyse.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (32)
astrida
(28)
32 prekės

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (1)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (2328)