Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Abstraktu – geometriška – konkretu

Autorių Kolektyvas
13.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Nauja
ISBN kodas:
9786094261350
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Žinomi Vokietijos dailininkai Ingryda Suokaitė ir jos vyras Rolandas Helmeris jau daugiau nei 40 metų gyvena Vokietijoje. Abu juos vienija aistra menui ir kūrybai. Jie pasiaukojamai puoselėja kūrybinę ir šeimos bendrystę.

Kai 2016 m. pabaigoje Lietuvos Respublikos kultūros atašė Rita Valionytė informavo Lietuvos dailės muziejų, kad Ingryda Suokaitė, lietuviškų šaknų turinti dailininkė, norėtų padovanoti savo kūrinių Lietuvai, 2017 m. muziejus suorganizavo jos kūrinių parvežimą iš Vokietijos ir Vilniaus paveikslų galerijoje surengė jos grafikos ir tapybos parodą „Spalvų ribos". Po šio įvykio dailininkė pradėjo planuoti kitą parodą Vilniuje su savo vyru, garsiu vokiečių dailininku konstruktyvistu Rolandu Helmeriu. Ši paroda Vytauto Kasiulio dailės muziejuje atidaryta kaip vienas iš 2019-ųjų, Pasaulio lietuvių metų, renginių. Į Lietuvą buvo parvežta 17 naujausių Suokaitės tapybos drobių bei koliažų ir 32 Helmerio grafikos, tapybos ir skulptūros kūriniai. Jie padovanoti Lietuvos dailės muziejui. Kaip ir 2017 m. surengtoje parodoje, šioje parodoje Suokaitės kūriniai išsiskiria ryškiomis, dominuojančiomis spalvomis. Jie sukurti naudojant medvilnės arba sizalio virves, formuojančias spalvų, formų kontūrus - ribas. Suokaitė kuria spalvomis, tarsi įkūnydama savo mokytojo Georgo Meistermanno tezę „Žmogaus gyvenimas apgaubtas spalvų", šią tapybinės kalbos sampratą formuoja drąsiai ir atvirai, nepalikdama vietos spalvų niuansams.

Suokaitės ir Helmerio kūryboje skirtingai transformuojamos abstrakčios, geometriškos ir konkrečios dailės formos, atliepiančios Bauhauzo mokyklos, „De Stijl", Vasilijaus Kandinskio, Paulo Klee, abstrakcionistų, optinio meno, arte povera ir kt. idėjas. Suokaitės ir Helmerio kūryba atpažįstama iš ryškių kontrastingų spalvinių derinių, muzikalumu pulsuojančių geometriškų formų kompozicijų, ritmiškos optinių linijų darnos.

Suokaitė su vyru yra surengusi parodą Vokietijoje, kur jos kūriniai pavadinti „so- noro" (it. k. skambiai, skardžiai), o Helmerio - „spiccato" (it. k. stiprus). Jų abiejų plastiniai kūrybos garsai šioje parodoje skamba darniai, garsiai, aiškiai ir skirtingomis intonacijomis.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (3193)
tomasdarius
(317)
3193 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (30955)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (2344)