Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Šviesos amžius

Whitney Scharer
4.95 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

„Šviesos amžius“ – debiutinis amerikiečių rašytojos Whitney Scharer romanas, kuriame pasakojama amerikiečių kilmės fotografės Li Miler gyvenimo ir meilės istorija.

Li Miler nesitikėjo, kad jos gyvenimas susiklostys būtent taip – visą gyvenimą troškusi ir ieškojusi nuotykių, šiandien ji gyvena tylioje kaimiškoje aplinkoje, rašo apie maistą ir pamažu grimzta į alkoholio liūną. Redaktoriaus pasiūlymas prisiminti tarpukario metus ir draugystę su siurrealistu Manu Rėjumi atrodo gana patrauklus. Ir nors redaktoriui įdomi tik Mano istorija, Li žino, kad pirmiausia pasakos ne apie jį, o apie save. "I would rather take a photograph than be one." (Li Miler)

22-iejų Li Miler išlipo Paryžiuje, kitoje Atlanto pusėje, palikusi spindinčią ir prabanga alsuojančią „Vogue“ modelio karjerą. Rankose ji turėjo tik tėvo dovanotą fotoaparatą ir norą kurti. Prancūzijos sostinė žadėjo naujo gyvenimo pradžią - ji iš meno objekto taps meno kūrėja. Amerikoje liko ne tik aukštuomenės gyvenimas, bet ir skausmingos vaikystės patirtys. Ar jų pavyks jų atsikratyti amžinosios meilės mieste?

Opijaus dūmuose paskendusiame bute Monmartre Li sutinka, kaip jai atrodo, savo galimybę – populiarųjį siurrealistą Maną Rėjų. Ji užsibrėžia tapti jo mokine. Šiam, galiausiai, sutikus, prasideda audringi jųdviejų santykiai. Tačiau neeilinius fotografijos gabumus demonstruojanti Li Miler Rėjui visada bus tik graži mergina, mūza ir įkvėpėja, o ne lygiavertė partnerė.

Ketvirtojo dešimtmečio Paryžius, Antrojo pasaulinio karo neramumai ir nuolatinė kova dėl pripažinimo. Autobiografinis romanas „Šviesos amžius“ – tai pusiausvyra tarp grožio ir žiaurumo, tikėjimo ir nevilties, siurrealistinių meninių portretų ir nepagražintos karo realybės. KOkią kainą Li sumokės už galimybę būti savimi egocentriškame ir vyrų valdomame pasaulyje? mano Rėjaus mūza, "Vogue" modelis", fotografė ir karo korespondentė, įamžinusi Dachau išlaisvinimą - tai Li Miler.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (12115)
knygavisiems-knygynas
(1278)
12115 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (2)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (48528)