Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Pamišėlio išpažintis (Pegaso kolekcija 37 knyga)

August Strindberg
11.95 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Švedų literatūros klasiko ir bene ryškiausių pasaulio dramaturgų Augusto Strindbergo romanas „Pamišėlio išpažintis“ – viena sudėtingiausių ir įspūdingiausių meilės istorijų pasaulinėje literatūroje. Knygos siužetas – fikcinė jo paties gyvenimo tarp 1874 ir 1887 m. versija, pasakojanti apie besibaigiančią audringą santuoką su pirmąja žmona Siri von Essen.


Pagrindinis knygos veikėjas, rašytojas Akselis, išgyvenantis idėjinę krizę, beprotiškai įsimyli ištekėjusią aukštuomenės damą Mariją. Uždrausto vaisiaus skonis, socialinių normų pančiai ir jų laužymas, džiaugsmas, kančia, laimė ir pažeminimas – viskas susipina į raizgų jausmų kamuolį. Bandydamas jį išpainioti, Akselis vis dažniau jaučiasi bejėgis ir grimztąs į beprotybę.

Jei ne beprotybės, tai bent jau paranojos užuomazgas galima pastebėti ir paties A. Strindbergo elgesyje bei motyvacijoje, imantis rašyti šį romaną. Dramaturgas tikėjo, kad Europos aukštuomenės moterys rezga planą jį nutildyti, tikindamos visuomenę, kad rašytojas yra pamišęs. Siekdamas užbėgti šiam planui už akių, A. Strindbergas nusprendė pateikti savo įvykių versiją.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (12143)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (76)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (48275)