Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Gerasis Dievas kalba mums. Šventasis raštas vaikams

Autorių Kolektyvas
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
978-9955-29-208-1
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Šventasis Raštas – žmogui duota Knyga, kad jis nuolat skaitytų išganingąją Dievo atsiųstą Žinią. Ši Knyga yra ir dieviška, ir žmogiška, todėl reikia ypatingo pasirengimo, kad būtų deramai interpretuojama. Mano tikslas – pagal ištikimybės Dievui ir žmogui principą suprantamai išaiškinti vaikams Šventajame Rašte aprašytą Dievo veikimą žmogaus gyvenime.

Keletas šios knygos turinio paaiškinimų:

Kiekviename pasakojime yra trys elementai:

• gyvenimiška vaikui įprasta situacija,

• biblinė žinia,

• vienas iš būdų, kaip įvykdyti Dievo raginimą.

Biblinė žinia – tai Biblijos teksto atpasakojimas, pateikiamas neiškreipiant ir nekeičiant Dievo žodžio kerigmos.

Biblinis įvykis pasakojamas esamuoju laiku, kad klausydamasis ar skaitydamas vaikas būtų įvykio dalyvis, o ne pasyviai jį tik prisimenantis asmuo.

Biblijos priešistorė – 11 Pradžios knygos skyrių – Šventajame Rašte aprašyta pasitelkiant ypatingas literatūros rūšis. Todėl biblinę tų skyrių dalį daugiausia perteikiu kaip teologinį laišką.

Labai svarbu, kad itin gyvi ir itin originalūs padavimai nepadarytų vaikams įspūdžio, jog visas biblinės priešistorės turinys yra istorinė informacija dabartine žodžio prasme.

Minėtų skyrių tematika – tai išganingas Dievo atsakymas į egzistencinius žmogaus klausimus: „Kokios yra pasaulio, žmogaus, Dievo ryšio su pasauliu ir žmonėmis ištakos? Kodėl žmonės kenčia ir miršta? Kaip kyla blogis ir žmonių susiskirstymai, susiskaldymas?“

Vidinio, dvasinio pasaulio neiliustruojame, kad neskatintume vaikų religinio antropomorfizmo. Norime parengti juos tiesai, jog Dievas ir dvasinis pasaulis yra grafiškai nepavaizduojamas slėpinys.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (3302)
amerin
(65)
3302 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (31489)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (20342)