Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Tomo Sojero nuotykiai, Heklberio Fino nuotykiai

Markas Tvenas
3.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Garsus amerikiečių autorius ir humoristas Markas Tvenas (1835–1910), kurio tikrasis vardas Samiuelis Klemensas, užaugo Misūrio valstijoje. Kurį laiką buvo spaustuvininko mokiniu, vėliau padėjo rengti straipsnius brolio laikraščiui, kol galų gale pasirinko žurnalisto kelią, ir jam puikiai sekėsi! Skaitytojams patiko Marko humoro jausmas, jo kelionių aprašymai buvo nepaprastai įdomūs. Markas Tvenas sulaukė didžiulės sėkmės kaip rašytojas, oratorius ir humoristas. Rašytojas savo garsiuosiuose romanuose pasakodamas dviejų draugų - Tomo ir Heko - nuotykius, smerkia miesčioniškumą, demaskuoja šiurkščius vergvaldiškos Amerikos provincijos papročius XIX a. viduryje.
Patys netikėčiausi nutrūktgalvių Tomo ir Heko nuotykiai – avantiūriškos kelionės ir bėgimai nuo nusikaltėlių. Tačiau svarbiausia šioje istorijoje tai, kad jie mokosi būti ištikimais draugais ir gerais žmonėmis.
Tomas Sojeris, 12 metų berniukąas, gyvenana pas tetą Poli. Tomas – neramus, nuotykius mėgstantis vaikas, draugaujantis su Heklberiu Finu, nemėgstantis mokslų, tačiau apsukresnis už daugelį miestelio gyventojų...
Knyga "Tomo Sojerio nuotykiai" yra apie berniuką Tomą ir jo išdaigas bei kelias malones. Berniuko išdaigos būdavo visokios ir suvalgyta uogienė, ir maudymasis vietoj mokyklos, ir tvora nubaltinta jo draugų, nors turėjo nubaltinti jis pats, ir kvailiojimas su vabalu bažnyčioje. Buvo ir daugiau išdaigų. Taip pat knygoje rašoma ir apie jo meilę- Bekę. Mergaitė yra naujokė, įsimylėjusi Tomą. Jie kartu ištveria ir sunkumus- susipyksta dėl berniuko pirmosios meilės- Emės Lorens. Apimtas meilės kančios, aprėktas savo tetos Polės berniukas nutaria išvykti į negyvenamą salą ir tapti piratu, taip pat prie jo prisijungia ir dar du nelaimingi draugai. Naktį jie išsiruošia į kelionę ir atsiduria Džeisono saloje. Ten berniukai dūksta, žaidžia, rūko, bet jau kitą vakarą vaikus apima namų ilgesys. Dar ištinka nelaimė- juos užklumpa audra. Berniukams atsibosta saloje ir jie nusprendžia grįžti namo per savo laidotuves. Po kelių dienų Tomas iškeliauja į iškylą, ten kartu su Beke pasiklysta oloje, o yra atrandami tik po triejų dienų. Vaikiščias Tomas ir jo draugas Hekas tapo žmogžudystės liudininkais, Tomas liudijo teisme, abu išgelbėjo neteisingai apkaltintą žmogų nuo mirties bausmės, rado skrynią pilną aukso, Hekas buvo išgirtas, kad išgelbėjo našlei gyvybę, o Tomas, kad išvedė teisėjo dukrą- Bekę iš olos, kad apsaugojo ją nuo mokytojo rykštės. Patariu visiems perskaityti, tai nuostabi, nuotykių kupina knyga.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (1818)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (160)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (20404)