Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Kotonai Paryžiuje

Ula Šimulynaitė
18.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Ulos Šimulynaitės knygos „Kotonai Paryžiuje“ istorija – dviejų gražiai susigyvenusių sutvėrimų – kotonų – istorija. Kotonas yra labai į katiną panašus sutvėrimas. Skirtumas tik tas, kad katinai vaikšto keturiom kojom, o kotonai – dviem. Be to, kotonų kailiukas yra iš medvilnės. Dar kotonai yra daug protingesni ir jautresni už paprastus katinus. Kartais jie net kuria eilėraščius.

Dviejų kotonų – Gilės ir Bijūno – istorija prasideda Vilniaus senamiestyje Užupyje, kai jie palėpėje randą proprosenelio kotono Jurgino testamentą, reikalaujantį vykti į Paryžių ir ieškoti ženklų, nuvesiančių neaišku kur. Kotonai išvyksta į kelionę, patiria nemažai nuotykių ir jų draugystės išbandymų. Visi išbandymai išlaikyti ir knygos finale abu personažai, palikimu gavę didžiulę pilį, skrieja į ją patirti dar daugiau smagių istorijų, kurios bus aprašytos jau kitoje kotonų knygoje.

Knygos autorė gvildeną aktualią tarpusavio santykių problemą. Pagrindiniai personažai Gilė ir Bijūnas tarpusavyje yra labiau panašūs nei skirtingi. Jie visada galvoja pirmiausia ne apie save, o apie kitą, stengiasi duoti, o ne imti. Jie nereikalauja, o siūlo. Šie jų bruožai neįkyriai atskleidžiami pasinaudojant įvairiomis žaismingomis situacijomis ir aplinkybėmis. Knygoje pateiktos situacijos provokuoja herojus vienaip ar kitaip pasielgti; arba pasirūpinti draugu, arba savimi. Ir, žinoma, laimi jautrus požiūris į draugą, ir, tuo pačiu, susiklosto abiems naudingas istorijos finalas.

Knygos autorė taip įvardina pagrindinę istorijos mintį:

Visi norime būti matomi ir girdimi. Tik ne visada, gavę ko norėję, sugebame tai įvertinti. Mes nieko tiksliai nežinome, tačiau labai daug įsivaizduojame. Jei dažniau patylėtume, daugiau klausytumėmės bei žiūrėtume, daug ką suprastume...

Kuriant knygas ir jas pateikiant skaitytojui, dalyvauja didelė leidėjų komanda: dizaineriai, iliustratoriai, rašytojai, redaktoriai, spaudos specialistai. Reikia paminėti, kad ši knyga, kaip ir kitos Ulos Šimulynaitės jau sukurtos knygos, yra unikali tuo, kad Ula Šimulynaitė knygos sukurimo komanda yra ji pati ir redaktorė. Autorė pati sukūrė istoriją, iliustracijas, jas paruošė spaudai, sukūrė knygos dizainą, parinko šiai knygai tinkanti popierių.

Knygos „Kotonai Paryžiuje“ iliustracijos, konkurso būdu atrinktos dalyvauti iliustratorių parodoje Lietuvos stende 2011 metais tarptautinėje vaikiškų knygų mugėje Bolonijoje (Bolonija, Italija).

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (408)
ievav11
(24)
408 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (6)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (20417)