Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Broliai Liūtaširdžiai

Astrid Lindgren
9.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Fantastinė Astridos Lindgren novelė „Broliai Liūtaširdžiai“ nukelia į įspūdingą fantazijų pasaulį ir aptaria sunkias, bet svarbias temas – gyvenimą ir mirtį.

Novelė „Broliai Liūtaširdžiai“ pirmą kartą pasirodė 1973 metais ir jau yra išversta į 46 kalbas. Knygoje aptariamos temos neįprastai tamsios ir sunkios vaikų literatūrai – liga, mirtis, tironija, išdavystė, maištas. Tačiau tai temos, kurios taip pat rūpi vaikams. Juolab, kad šalia egzistuoja nesavanaudiška, platoniška meilė, ištikimybė, viltis, drąsa ir pacifizmas. Pagal knygą Švedijoje sukurtas filmas, pastatyti du miuziklai.

Pagrindiniai knygos veikėjai – du broliai – Junatanas ir Skrebutis. Junatanas – gražus ir talentingas jaunuolis, o Skrebutis serga sunkia liga. Vieną dieną Skrebutis nugirsta, kad greitai mirs ir Junatanas, jį ramindamas papasakoja apie stebuklingą pomirtinį pasaulį – Nangijalą – šalį, kurioje visuomet žydi sodai, prie laužų pasakojamos ilgos istorijos.

Nutinka taip, kad netrukus abu broliai ir susitinka toje stebuklingoje Nangijaloje. Tačiau paaiškės, kad net ir čia ramybę drumsčia ir baimę kelia blogio jėgos. Junatanas ir Skrebutis prisijungia prie Nangijalos gyventojų rengiamo maišto ir kovoja prieš šalį užvaldžiusį tironą Tengilį ir pabaisą slibiną Katlą. Tai bus nuotykių kupina kelionė, kurią lydės kartais nevaikiški apmąstymai ir suvokimai, koks yra, koks turėtų būti pasaulis, kodėl egzistuoja blogis, kas yra žmogiškumas ir kaip įveikti baimes.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (842)
dina19
(109)
842 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (262)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (20325)