Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Nežudyk strazdo giesmininko

Li Harper
4.99 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
U(Amer) Li-01
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Realistinis JAV rašytojos Harper Li romanas ''Nežudyk strazdo giesmininko'', pasirodęs Niujorke 1960 metais, susilaukė nepaprasto pasisekimo. Tais pat metais autorė gavo garsiąją Pulicerio premiją, skiriamą už žymiausius grožinės literatūros veikalus. Bematant knyga buvo išversta į dvylika kitų kalbų. Romane subtiliai persipina psichologinio siaubo romano, realizmo ir amerikos gotikos žanrai.

''Nežudyk strazdo giesminink'' žymia dalimi autobiografinis kūrinys. Būsimoji vieno romano rašytoja Nelė Harper Li (1926-2016) gimė mažame JAV pietų miestelyje Monrovilyje, Alabamos valstijoje. 1935 metais, kada vyksta knygos veiksmas, jai buvo tik aštuoneri metai, kaip ir romano herojei Džinai Luizai, kurios vardu ir pasakojama vienos teismo bylos istorija.

Knygos siužetą Harper Li pasirinko neatsitiktinai, nes ji-juristė, ir bylos, paliečiančios giliai įsišaknijusius rasinius prietarus jos šalyje, kasdienė jos duona. Sumaniai teisininkės žvilgsniu atrinkti gyvenimo faktai čia pateikiami per naivią aštuonerių metų mergaitės psichologiją. Jos požiūris į supančią tikrovę yra skaidrus, kaip krištolas, nesudrumstas veidmainystės ir melo.
Šios knygos įvykius daro tikrai realius ir įtikinamus centrinė romano figūra - advokatas Atikus Finčas, Džinos Luizos tėvas. Jis drįsta mesti iššūkį veidmainiškai aplinkai, ir nors jo pastangos nesibaigia pergale, bet jis laimi daugelio žmonių pagarbą. Slapta jie didžiuojasi juo, laiko jo drąsų žygį žingsniu į priekį kovoje prieš rasinius prietarus.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (880)
ramona
(225)
880 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (6)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (2961)