Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Nauja
ISBN kodas:
978-9955-13-280-6
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Rusų autorių dueto - Ilja Ilf ir Jevgenij Petrov - žymiausios knygos „Dvylika kėdžių“ ir „Aukso veršis“ pasirodė beveik prieš šimtą metų, tačiau su malonumu skaitomos ir nagrinėjamos iki pat šių dienų. Visuomenę pašiepiančius kūrinius vienija bendras veikėjas – kombinatorius Ostapas Benderis.

Tokioje aplinkoje ir vėl pasirodo Ostapas Benderis, kuris apsimetinėja garsaus leitenanto sūnumi – apsimesti įvairiais personažais yra senas geras sukčiaus triukas. Tačiau greitai gimsta nauja mintis. Benderis iššniukštinėja gandą, kad pietuose gyvena Aleksandras Ivanovičius Koreika, kuris turi užsislėpęs milijoną. Ostapas Benderis suranda du tokios pačios moralės kompanionus ir leidžiasi į naujo lobio paiešką. Jis įsitikinęs, kad Koreika milijonus atiduos pats. Praturtėjęs Ostapas susiduria su problema – kaip išleisti turtus šalyje, kurioje negali būti milijonierių?

Ilja Ilf ir Jevgenij Petrov šioje knygoje dar drąsiau pašiepia visuomenės ydas. Jie juokiasi iš kontorų darbo organizavimo, visuotinės standartizacijos, religinių apraiškų, cenzūros bei valdžios noro reguliuoti kiekvieną gyventojo žingsnį.

Be visos satyros dar keliami ir vertybiniai klausimai. Skaitytojai verčiami pamąstyti, ar milijonas atneša laimės. Kiek pinigų reikia tam, kad jūs pagaliau jaustumėtės laimingi? Neretai visi vargai pasiekus išsvajotus turtus tik prasideda. „Aukso veršis“ nagrinėja gilias problemas, kurios aktualios net ir po šimto metų. Skaitydami knygą jusime, kad ir šiomis dienomis daugybė dalykų menkai tepakito.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (42)
egleo
(12)
42 prekės

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (1)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (2919)