Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Valdovų kelias. 3 Knyga. Vilniaus gatvių istorija. Pilies gatvė

Antanas Rimvydas Čaplinskas
15.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Nauja
ISBN kodas:
978-9986-745-89-1
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Pilies gatvė – viena iš Valdovų kelio trilogijos knygų, į ją dar įeina Rūdninkų gatvė ir Didžioji gatvė. Trilogijos autoriaus Antano Rimvydo Čaplinsko dėka dabar kur kas geriau pažįstame Vilnių. Nuo 1998 m., kai pasirodė pirmoji Vilniaus gatvių istorijos knyga Šv. Jono, Dominikonų, Trakų gatvės, iki pat 2011 m. A. R. Čaplinskas rašė knygą po knygos, atskleisdamas vis naujų mūsų miesto spalvų, kviesdamas kelionėn nuostabiojo Vilniaus istorijos vingiais.
Pilies gatvė – seniausia ir patraukliausia Vilniaus istoriniame centre, įtrauktame į UNESCO saugomo Pasaulio paveldo sąrašą. Žmonės, apie kuriuos rašoma šioje knygoje, dėjo tiek pastangų ir širdies statydami, prižiūrėdami, atstatinėdami ir perstatinėdami visus tuos namus ir šventoves, kad jokie karai, gaisrai, potvyniai, ligų epidemijos jų neįveikė. Gatvė beveik
nepakitusi išstovėjo per šimtmečius ir dabar kaip meno galerija ar istorijos muziejus po atviru dangumi vilioja ne tik vilniečius, bet ir kiekvieną į Vilnių atvykusį svečią ar turistą.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (204)
knygu-myletojas
(11)
204 prekės

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (26)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (3452)