Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Vakarų Lietuva. Lankytinų vietų aprašymai.

Autorių Kolektyvas
9.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Vakarų Lietuva - balta Neringos pajūrio juosta, paslaptinga Žemaitija, Mažoji Lietuva ir Nemuno delta. Po Lietuvą keliaujantys turistai retai aplenkia Vakarų Lietuvą, vieną patraukliausių šalies regionų, gamtos ir kultūros objektų turtingą kraštą. 35 aprašomos gyvenvietės ir lankytinos vietovės; 110 aprašomų lankytinų objektų; Detalūs (M1:100 000 1 cm - 1 km) žemėlapiai; 300 fotografijų.
Pagonišką Europos praeitį menantys alkakalniai, mitologiniai akmenys, piliakalniai, gyvybe alsuojanti gamta ir žmonių tikėjimo paženklintas kraštovaizdis traukia čia ne kartą sugrįžti tiek pavienius keliautojus, tiek šeimas, mėgstančias turiningą laisvalaikį.
Dauguma turistinių knygų skirtos keliautojams, kurie nori per trumpą laiką pamatyti kuo daugiau. Lietuva jose pristatoma kaip viena iš Baltijos šalių, kurias šio krašto svečiai dažniausiai ketina aplankyti visas iš karto. Todėl tokiuose vadovuose pateikiama informacija pritaikyta trumpam kelių dienų vizitui, nepelnytai praleidžiant daugybę įdomių detalių, vertingų skubėti nelinkusiam žmogui. Savarankiškam, įdėmiam keliautojui, mėgstančiam nusukti nuo išmintų maršrutų į šalį, turėtų praversti šis mūsų leidinys, gausus žemėlapių ir informacijos apie daugelį dėmesio vertų lankytinų objektų.
Smėlėti Baltijos pajūrio paplūdimiai, baltos kopos, kvapūs pušynai, natūralios gamtos ir gerai išplėtoto aptarnavimo dermė traukia į šią Lietuvos dalį tiek mūsų šalies gyventojus, tiek turistus iš svetur. Be pajūrio, į Vakarų Lietuvą vilioja ir daug archajiškos dvasios išsaugojusi Žemaitija, taip pat ilgą istorijos tarpsnį Vokietijai priklausiusi Mažoji Lietuva su savita istorija ir itin turtinga Nemuno lankų gamta. Ši Lietuvos dalis priskiriama dviem kultūra ir papročiais labai skirtingiems etnografiniams regionams - Mažajai Lietuvai ir Žemaitijai.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (183)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (31411)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (3469)