Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Šviesos nusikaltimai

Giulio Leoni
1.99 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
978-9955-699-60-6
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Šviesa. Ta pati šviesa, iš kurios išaustos svajonės...

Giulio Leoni (1951) - sparčiai kylanti Italijos žvaigždė, pelniusi tarptautinį pripažinimą. Kuria istorinius intelektualius trilerius. Jo romanas ''Mozaikos nusikaltimai'' (2004) susilaukė didžiulio susidomėjimo ir yra išleistas daugiau nei 30 pasaulio šalių.
Giulio Leoni gimė Romoje, kur gyvena ir šiandien, jis aistringai domisi tuo, kas neįprasta: alchemija, egzorcizmu, ezoterika, astrologija, chiromantija, XIII amžiaus literatūra ir XX amžiaus avangardu. Giulio Leoni yra Amerikos magų sąjungos ir Tarptautinės magų brolijos narys, taip pat priklauso Italijos magų klubui. Jo romanas ''Medūzos nusikaltimai'' (2000) buvo apdovanotas Tedeschi premija.

''Šviesos nusikaltimai'' - antrasis rašytojo kriptoistorinio žanro romanas lietuvių kalba iš ciklo apie prioro Dantės tiriamus mistinius nusikaltimus viduramžių Italijoje. Pagrindinis ciklo veikėjas - istorinė figūra, didis viduramžių italų poetas ir politinis veikėjas florentietis Dantė Aligjeris (1265 - 1321), poemos ''Dieviškoji komedija'' autorius, einantis prioro pareigas Florencijoje.

Florencija, 1300 m. vasara. Pas priorą Dantę Aligjerį atskuba sargybinis su žinia: Arno upės pelkėse stovi atplukdyta galera. Joje – negyvėlių įgula ir nesuprantamo prietaiso nuolaužos. Iš kur atplaukė šis laivas su tokiu siaubingu kroviniu? Ir kodėl viename senosios miesto sienos bokšte netrukus bus žiauriai nužudytas imperatoriaus Frydricho II architektas, suprojektavęs jam mįslingą pilį?
Iš praeities išnyra vaiduoklis: prieš penkiasdešimt metų imperatorius Frydrichas, nuolat jautęs žinių troškulį, miršta ties paskutinio, nepaprasto atradimo slenksčiu. Dabar kažkas vėl žengia tuo senosios išminties keliu. Taigi ratas užsidaro, o viską tiksliai valdo bejausmiai dangaus kūnai. Dantė Aligjeris turi tik keletą valandų, kol baigsis jo prioro įgaliojimai. Jis sunerimęs seka įkalčių pėdsakais, mėgindamas sustabdyti jo mieste srūvančią kraujo upę.

Kieti viršeliai, 312 psl. Vertė Inga Tuliševskaitė. 2000 egz.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (880)
ramona
(225)
880 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (13)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (37434)