Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Senovės Žmogus Mieste

Aleksandr Piatigorskij
10.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Rusų filosofas, kultūrologas ir rašytojas Aleksandras Piatigorskis laikomas vienu įžvalgiausių mąstytojų ir bene garsiausiu šiuolaikiniu rusų filosofu. Jo romanas „Senovės Žmogus Mieste“ – tai dviejų senovės tautų istorija, kuri peržengia laiko, erdvės ir logikos ribas, kad vestų skaitytoją po neišsemiamos fantazijos ir iki šiol nepažintą pasaulį.
Dvi mistines lėdų ir kėrų tautas autorius aprašo nežabodamas fantazijos ir duodamas valią savo filosofinei minčiai. Kai kurie veikėjai atsiduria fantastiniame dabarties mieste. Autorius gilinasi į jų santykius, pažiūras, pasakoja jų patiriamus nuotykius ir analizuoja šių tautų ryšius. Kasdienės patirtys veda į gilius filosofinius apmąstymus. A. Piatigorskis sugeba pasakoti įtaigiai ir įtraukiančiai, taip, kad dažnas skaitytojas pasijunta esantis tų neegzistuojančių tautų atstovas.
Knygoje „Senovės Žmogus Mieste“ literatūrinis pasakojamas lengvai supinamas su filosofija. Autoriaus mintys puikai tinka šiuolaikinio žmogaus pasaulėžiūrai. A. Piatigorskis teigia, jog tiesa nėra tai, kas įvyko, tiesa yra tai, ką apie tą įvykį galvoja žmonės. Jis tikina, kad mes dažnai bendraujame ne su asmeniu, o su savo susikurta to asmens idėja. Tai mintys, kurios apibūdina dabarties visuomenę ir leidžia geriau suprasti vieniems kitus.
Autoriui būdingas lengvas ir pagaulus pasakojimo tonas, humoro jausmas, įžvalgios ir netikėtos mintys, taiklūs vertinimai.

Aleksandras Moisejevičius Piatigorskis (1929–2009) – sovietų disidentas, įžymus filosofas, kultūrologas, religijotyrininkas, filologas, semiotikas. Gimė Maskvoje. Du kartus buvo išmestas iš mokyklos, nes jam nesisekė tikslieji mokslai, tačiau jis pats savarankiškai jau tuomet išmoko keletą kalbų, labai daug skaitė.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (27)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (12)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (37638)