Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Protas ir jausmai (Pegaso kolekcija)

Jane Austen
12.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9786090136843
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

„Artumą lemia ne laikas, ne aplinkybės, o tik polinkiai. Kai kuriems žmonėms ir septynerių metų nepakaktų vienas kitam pažinti, o kai kuriems septynių dienų per akis.“

Kai godi posūnio žmona priverčia ponią Dašvud išsikraustyti iš velionio vyro namų, našlė su trimis dukterimis apsigyvena kukliame kotedže Devonšyre. Vyriausiai dukrai Elinorai nauji namai – tai išsiskyrimas su mylimu žmogumi, o jos sesuo Marianė ten randa meilę.

Jausminga, atvira Marianė neklauso sesers Elinoros, patariančios elgtis santūriau, ir pamilusi žavų nenaudėlį Džoną Vilobį neslepia jausmų kurstydama paskalas. O Elinora, paisanti elgesio normų, iš paskutiniųjų stengiasi nuslėpti savo meilę net nuo artimiausių žmonių.

Kokia yra stiprios moters meilė? Akla, gaivališka aistra, drovus nuolankumas ar priešingai – išdidus jausmas? Kokia silpnos moters meilė? Jausminga? Trapi ir švelni kaip knygose ir romansuose? Pasiryžusi aukotis, bet nesugebanti kovoti? O kokia vyro meilė? Ir kas lemia laimę – protas ar jausmai? Jane Austen romano veikėjai turės rasti atsakymus į šiuos klausimus.

Jane Austen (Džeinė Osten, 1775–1817) – anglų romanistė, vaizduojanti provincijos dvarininkų gyvenimą, šeimos ir kaimynų santykius, pasakojanti sudėtingas meilės istorijas. Kritikai vertina subtilų rašytojos humorą, grakštų stilių, mokėjimą jautriai perteikti įsimylėjėlių nesusipratimus, blaškymąsi tarp jausmų ir pareigos šeimai. Lietuvių skaitytojams gerai žinomi jos romanai „Puikybė ir prietarai“, „Ema“.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (513)
varhez
(365)
513 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (45)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (37594)