Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.
3.99 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

„Užvis geriausiai įsiminiau pavyzdį, nustebinusį mane poetiškumu: kabančio ant grandinėlės svarmens sunkis priverčia eiti laikrodį; Mėnulis – toks svarmuo, Žemė – laikrodis, o gyvenimas – krumpliaračių tiksėjimas ir mechaninės gegutės kukavimas“, – sako knygos herojus Omonas Krivomazovas.
Kaip ir milijonai kitų jaunuolių sovietmečiu, jis nuo vaikystės svajoja tapti kosmonautu. Kartu su draugu Mitioku įstojęs į Maresjevo lakūnų mokyklą, gauna išsvajotąjį aso šaukinį Ra ir pagal įslaptintą programą ruošiasi didingam skrydžiui į Mėnulį. Šis skrydis turi nušluostyti nosį visam Vakarų pasauliui. Artėjant starto ir amžinybės akimirkai jis savęs paklausia: kas gi aš esu?
Atsakymų garsusis mistifikuotojas ir siužeto meistras Viktoras Pelevinas nelinkęs pateikti, o debiutinis rašytojo romanas „Omonas Ra“ nepaklūsta vienai interpretacijai.
„Galbūt, tai paskutinis romanas, parašytas Sovietų Sąjungoje“, – teigia jo autorius. Fantasmagoriškas groteskas vaizduoja absurdišką ir baugią sovietinę Visatą. Gyvenimas čia primena aklinai užmūrytą raketą su nupieštomis durimis: melas nesiskiria nuo realybės, sveikas protas – nuo beprotybės, o kosmoso programa tampa kraupia propagandinio mito metafora.
Knyga "Omonas Ra" apdovanotas „Interpresskon“ ir „Bronzinės sraigės“ premijomis.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (432)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (29)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (37491)