Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Montesumos duktė

R. Hagardas
1.50 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
Nr. 3903
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Lietuvių skaitytojams gerai žinomas anglų nuotykių literatūros klasiko Henrio Raiderio Hagardo (1856-1925) vardas iš tokių romanų, kaip ''Karaliaus Saliamono kasyklos'', ''Kleopatra'', ''Gražioji Margarita'', ''Rytų perlas'', ''Faraonų belaisvis'', ''Aješa'', ''Blosholmo valdovė''.
''Montesumos duktė'' - garsiausias Hagardo istorinių nuotykių romanas, atveria skaitytojui didingą senųjų ikikolumbinės Amerikos civilizacijų panoramą, pasakoja apie žūtbūtinę nuožmiųjų actekų kovą su geležinšarviais ispanų konkistadorais, vadovaujamais didžiausio visų laikų užkariautojo Ernando Korteso.
Pagrindinis romano veikėjas, jaunasis vaistininko mokinys anglas Tomas Vingfildas, nenuilstamai vaikydamasis mirtiną savo priešą, ispanų hidalgą Chuaną de Garsiją, laivo katastrofos nubloškiamas į neseniai atrastą, aukso ir sidabro kupiną paslaptingą Amerikos kontinentą. Likimo valia Tomas tampa didžiojo actekų imperatoriaus Montesumos ir jo pusbrolio, kilniojo princo Kuautemoko bičiuliu, susipažįsta su klastingąja indėnų gražuole Malinale, išdidžiąja princese Otome, ir netgi tampa dievo Teskatlipokos avataru.
Kieti viršeliai, 492 psl, vertė J. Stukas, iliustracijos L. Goldbergo. Baigiamasis žodis I. Magidovičius.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (293)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (1)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (37594)