Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Mažasis draugas

Donna Tartt
9.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Nauja
ISBN kodas:
9786090149430
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

AV pietuose, nedideliame Misisipės valstijos miestelyje, per Motinos dieną savo tėvų kieme randamas negyvas berniukas – Robinas Klyvis Diufresnesas.

Po dvylikos metų vaiko žmogžudystė vis dar neišaiškinta, o jo šeimos gyvenimas taip ir sustingo tą kraupią dieną. Tokia sustabarėjusi būtis netenkina tik Harietos, jauniausios Robino sesers, kuri „nebuvo nei graži, nei miela. Harieta buvo protinga". Bauginamai sumani, ryžtinga, apie žygdarbius nuolat skaitanti ir svajojanti mergaitė nusprendžia pati ieškoti brolio žudiko. Pagalbininką turi tik vieną – ją garbinantį draugą Hilį. Harieta tyrinėja, o neretai ir peržengia miestelyje griežtai apibrėžtas rasių ir klasių ribas ir vis giliau pasineria į savo šeimos netekties istoriją.

Svarbiausia romano veikėja – Harieta. Donna Tartt puikiai įamžina vidinį vienatvės, savikliovos, smalsumo ir nepalenkiamo tvirtumo raizginį, skatinantį šią mergaitę siekti teisingumo ir išlaisvinti šeimą – ir save – iš skaudžių prisiminimų ir pačių sau susigalvotų bausmių, kurios virto kasdiena, o vėliau – ir visu gyvenimu. Pasakodama Harietos brandos istoriją, Donna Tartt nupiešia skaitytojui heroję, kuriai dėl išradingumo ir sumanumo tenka anksti susidurti su prieštaravimų ir paradoksų kupinu suaugusiųjų pasauliu, taip pat suprasti, kad jos poreikiai ir troškimai sudėtingesni, nei jai atrodė.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (4)
ramelis
(10)
4 prekės

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (4)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (37436)