Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Maltės Lauridso Brigės užrašai

Rainer Maria Rilke
1.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

"Guliu savo lovoje, šeštame aukšte, ir mano diena, niekieno nepertraukiama, yra tarsi ciferblatas be rodyklių. Kaip daiktas, ilgai laikytas dingusiu, vieną rytą atsiranda savo vietoje, išsaugotas ir sveikas, mažne naujesnis nei praradimo metu, lyg būtų buvęs kam nors atiduotas prižiūrėti – taip štai čia, ant mano antklodės, guli prarastos vaikystės nuobiros ir yra visai kaip naujos. Visos prarastos baimės vėl su manim..."

Jaunasis nusigyvenusios kilmingos danų giminės palikuonis Maltė leidžia dienas Paryžiuje. Nirdamas į vaikystės vaizdinius, sieja juos su suaugusiojo dabartimi ir taip atskleidžia būties paslaptis.

Raineris Marija Rilkė – žymus vokiečių kalba kūręs poetas ir prozininkas. „Maltės Lauridso Brigės užrašai“ – tai pirmasis modernistinis vokiečių literatūros romanas.

„Šioje knygoje, nors rašytoje proza, skaitytojai ras bemaž viską, kas būdinga Rilkės poezijai. Ir skaitytina ji greičiau ne kaip romanas įprastine prasme, o kaip poezija – neskubomis, pamąstant, vienumoje.“ Knygos vertėjas A. Gailius

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (577)
margainis
(397)
577 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (17)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (37629)