Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Malda už Oveną Minį

John Irving
9.95 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9786090138984
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Visame pasaulyje milžiniško populiarumo sulaukęs rašytojas Johnas Irvingas (g. 1942) lietuvių skaitytojams puikiai pažįstamas ir kaip daugelio kitų romanų („Pasaulis pagal Garpą“, „Našlė vieneriems metams“, „Sidro namų taisyklės“, „Vidutinio svorio santuoka“ ir kt.) autorius.
1953 m. vasarą viename nedidelio Naujojo Hampšyro valstijos miestelio beisbolo stadione vyksta Mažosios lygos rungtynės. Smulkiam vienuolikmečiam Ovenui Miniui, iki tol niekuomet nepasižymėjusiam jokiame sporte, pavyksta atmušti puikiu smūgiu. Žinoma, apibūdinimas ”puikus“ yra labai sąlyginis: stipriai atmuštas kamuoliukas išlekia už aikštelės ribų ir pataiko tiesiai į smilkinį jo geriausio draugo Džono Vilraito motinai, ši miršta vietoje.
Praėjus 35-eriems metams Toronte anglų kalbą dėstantis Dž. Vilraitas prisimena tą lemtingąją vasarą, po kurios tiek jo paties, tiek Oveno gyvenimai pasikeitė negrįžtamai. Džono dienoraščio įrašuose iš lėto skleidžiasi stulbinama ir neįtikėtina Oveno Minio istorija. Po pražūtingojo smūgio ne pagal metus protingas berniukas įtiki, kad yra išrinktas būti Dievo įrankiu. Sutapimais ir atsitiktinumais netikintis Ovenas įsitikinęs, kad viskas vyksta pagal didįjį Dievo planą. Jo tikėjimo nesumažina net pranašiškas sapnas, kuriame Ovenas Minis išvysta savo paties mirtį.
Įtraukiantis ir per kelis dešimtmečius nusidriekiantis romanas pasakoja jaudinančią istoriją apie draugystę, brendimą, žmogaus stiprybę, lemtį, tikėjimą, Dievo ieškojimą ir abejones. Ar bet kokie gyvenimo įvykiai tėra nieko nereiškiantys atsitiktinumai, ar žmogui nepažinių aukštesniųjų jėgų (Dievo) valia? Jausmingas, graudus, komiškas ir tragiškas kūrinys laikomas viena geriausių Johno Irvingo knygų.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (12143)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (131)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (37427)