Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Kraujas, ugnis ir auksas

Estelle Paranque
15.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

ESTELLE PARANQUE (Estelė Parank) – istorikė, rašytoja, dokumentinių istorinių filmų kūrėja, tyrinėjanti XVI–XVII a. Europos monarchų, diplomatijos ir moterų istoriją. Išleido dvi studijas apie moteris valdoves – Elžbietą I ir Kotryną Mediči, – šiuo metu rašo apie Anną Boleyn. Knyga „Kraujas, ugnis ir auksas“ verčiama į daugelį kalbų ir yra pirmoji autorės knyga, išleista lietuviškai.

XVI a. susiskaldžiusioje, patriarchalinėje Europoje į valdžią iškilo dvi moterys. Elžbieta I, karalienė mergelė, viena pati valdė didžiulę karalystę, o Kotryna Mediči – slapta, bet labiau patyrusi valdovė – savo vaikų vedybomis formavo Europos dinastijas. Apie šias dvi įžvalgias ir galingas valdoves, apie jų įtaką ir palikimą rašyta daug. Bet apie sudėtingus jų santykius – trisdešimties metų draugystę, konkurenciją ir konfliktus – pasakyta mažai.

Knygoje „Kraujas, ugnis ir auksas“ E. Paranque į šias Renesanso moteris pažvelgia visiškai kitaip – viena kitos akimis. Remdamasi jų laiškais ir naujausiais tyrimais autorė atskleidžia, kokiais painiais keliais joms teko žengti, laviruojant tarp prieštaringų politinių, religinių ir socialinių tikslų, ir drauge išsaugoti beprecedentę valdžią galingiausiose to meto Europos valstybėse. Jų likimas ir gyvenimas buvo visiškai skirtingi, bet per trisdešimt metų neatsiejamai susipynė. Nors politikos smarkiai supriešintos, jiedvi žavėjosi viena kita ir per kruviniausius mūšius, ir taikos laikotarpiais, bet niekada nepamiršo esančios lygiavertės varžovės.

Ši knyga – tai pasakojimas apie nepaliaujamą skaičiavimą, apie meilę ir konkurenciją, karą ir išmintį. Bet svarbiausia – apie drąsą ir pasiaukojimą, kurių reikia moteriai užsitikrinti valdžią ir išlaikyti ją šiurkščiame vyrų pasaulyje.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (831)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (3)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (38214)