Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Kelias į Los Andželą

Fante John
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9786094274152
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

„Kitos knygos“ tęsia sėkmingą John Fante romanų, vadinamojo „Bandinio kvarteto", išgarsinusio J. Fante's vardą, leidybą su nauju vertimu – „Kelias į Los Andželą" (vertėjas Gediminas Pulokas). Jau išleistos dvi rašytojo romanų ciklo knygos: „Sulauk pavasario, Bandini" (liet. 2014 m., vertė Gediminas Pulokas, romanas pateko tarp vertingiausių metų vertimų) ir „Paklausk dulkių" (liet. 2008 m.).

Atlapaširdžio, naivaus, o sykiu ir akiplėšiško Arturo Bandinio istoriją J. Fante atskleidžia su ypatinga šiluma, stebinančiu psichologiniu įžvalgumu ir taiklia ironija. Kūrinyje išlaikomos pagrindinės romanų ciklo temos – sudėtingi šeimos santykiai, skurdo išgyvenimo mokykla, gyvenimas bręstančio žmogaus akimis ir imigranto identiteto paieškos. Tai universalios problemos, perteiktos pasitelkus 4-ojo dešimtmečio Los Andželo kontekstą.

Rašytojas puikiai atskleidžia psichologinį naivaus jaunuolio, save laikančio aplinkinių nesuprastu genijumi, nyčiškuoju antžmogiu, supamu nevykėlių, portretą. Bandinis priverstas nuolat keisti vieną juodą darbą į kitą, bet šventai tiki – greitai pelnys literatūrinę šlovę. Personažo galvoje vykstanti nepertraukiama kova tarp neturtingųjų geto realybės ir didingos geresnio gyvenimo fantazijos sukuria efektą, kuris ir paties skaitytojo mintis nejučiomis įtraukia į tą kovą.

Johnas Fante (1909–1983) – italų kilmės JAV rašytojas, apsakymų ir filmų scenarijų autorius, bytnikų pirmtakas, laikomas vienu iš pagrindinių XX a. Los Andželo rašytojų.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (8)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (6)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (37523)