Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Religijos, Bažnyčios tikėjimai

Autorių Kolektyvas
10.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Žinyno tikslas – supažindinti skaitytojus su pagrindinėmis pasaulio religijomis, religinėmis bendruomenėmis, sektomis, jų įkūrėjais, šventaisiais raštais. Pateikiama apie 600 antraštinių žodžių. Populiariai aprašomi ir naujieji, ir senieji tikėjimai. Išsamiai atspindimos Indijos, Japonijos, Kinijos religijos.
Žinyną 2001 m. išleido Lenkijos mokslinės literatūros leidykla PWN, į lietuvių k. vertė Kazimieras Algimantas Antanavičius ir Leopoldas Stanevičius. Lietuviškajame leidime informacija, susijusi su Lenkijoje veikiančiomis religinėmis bendruomenėmis, pakeista Lietuvai aktualia informacija.
Tokios knygos yra tam, kad žmonės, neturintys laiko gilintis į religijos istoriją, galėtų susipažinti su ja, nesugaišdami tam pernelyg daug laiko.

Koncentruota informacija pateikiama paprastai ir aiškiai. O ko daugiau reikia? Kita vertus, knygoje nerasite kontroversiškų idėjų, kurios absoliučiai skirtųsi nuo pripažintų "tiesų". Tai truputėlį liūdina.

Priešingai nei tikėjausi, šis žinynas pakankamai išsamus. Aišku, tai nėra specializuotas leidinys šios srities žinovams, tačiau žintant tai, kas jame parašyta, į klausimus, susijusius su religija, užduodamus per televizojos laidas, be vargo atsakysite.

Taigi, čia galite sužinoti kas yra Opus Dei, Juodieji musulmonai, Anglikonų sąjunga ir pan. Taip pat norėčiau paminėti, jog šioje knygelėje daug dėmesio skirta su religija susijusiems asmenims. Jų tarpe yra ne tik garsiausi pranašai, bet ir mažiau plačiąjai visuomenei žinomi veikėjai, tokie kaip Christian Rosenkreutz, Sabatujus Cvi, Banna al Hasan ir kiti.

Šiuo metu pasaulyje gausu įvairių religinių grupuočių ir sektų, kurios teigia, kad bendrauja su Dievu ir žada išganymą. Manau, kad kiekvienam žmogui pravartu susipažinti su įvairių religijų ištakomis ir pasidaryti savas išvadas.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (188)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (31412)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (37520)