Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Vlasovas prieš Staliną: Rusijos išvadavimo armijos tragedija 1944-1945 m.

Joachim Hoffmann
3.95 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
9789955265887
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Rusijoje šie kariai iki šiol tebelaikomi išdavikais. Jie vadinami prieš savo tautiečius kovojusiais Hitlerio pakalikais, budeliais, sąžinę praradusiais niekšais. Bet ar iš tiesų generolo Andrejaus Vlasovo vadovaujamai Rusijos išvadavimo armijai – ROA – tinka šie epitetai? Apie tai savo knygoje rašo garsus vokiečių istorikas Joachimas Hoffmannas. Remdamasis archyviniais dokumentais autorius apžvelgia ROA istoriją nuo pat jos susikūrimo iki tragedijos pasibaigus Antrajam pasauliniam karui. Knygoje įrodoma, kad aukščiausia ROA vadovybė nebuvo jokie „tėvynės išdavikai", o žmonės, nuoširdžiai nekentę Stalino bei jo režimo, tikėję, kad bolševizmas pavergė Rusiją ir kad jos atgimimas galimas tik nuvertus žiaurią tironiją. Vlasovininkai vylėsi, kad kruvinojo Stalino, o paskui ir Hitlerio okupacijos atsikračiusi Rusija gali tapti laisva europietiška valstybe. Deja, likimas daugeliui šių karių buvo negailestingas.

Būklė-labai gera, bet patrinta nugarėlės apačia ir viršus, pasilankstęs galinio viršelio viršutinis kampas, buvusio savininko spaudai užklijuoti baltais lipdukais (nurašyta bibliotekos knyga).

KNYGYNAS, Pylimo 59, Vilnius. Informaciją apie mus žiūrėkite mūsų prieigoje. Knygą galite užsisakyti ir adresu www.knygavisiems.lt, o pasiimti mūsų fiziniame knygyne arba galime knygutę atsiųsti (Siunčiame LP registruotomis siuntomis ir LP Express paštomatais). Knygyno darbo laikas: Antradienis- Šeštadienis nuo 10 iki 16 val. Sekmadienį, pirmadienį ir švenčių dienomis nedirbame. Laikui bėgant, knygos būklė gali keistis.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (12106)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (3)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (19153)