Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Vizijos, ledengos ir sapnai mene

Autorių Kolektyvas
Prekė yra parduota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Aprašymas

Šis žurnalo Acta Academiae Artium Vilnensis numeris skirtas intriguojančiai ir daugialypei temai – vizijų, legendų, sapnų ir fantazijų atspindžiams mene. Geografinė temų aprėptis apima Europos dailę, daugiausia dėmesio skirta lietuviškajam jos segmentui. Publikacijose nagrinėjamų kūrinių chronologija – nuo XVI a. iki šių dienų.

Visų laikų meninėje kūryboje labai svarbus vaidmuo tekdavo dailininko vaizduotei – iš jos kyla kitokia, meninė, realybė, netapati regimojo pasaulio realizmui. Kartais šią vaizduotę sužadindavo mitų ir legendų tekstai, kartais – religinės dailės siužetai, susiję su anapusybės patirtimis, dvasiniais regėjimais. Tiek pasaulietinėje, tiek sakralinėje dailėje nereta ir sapnų tema, susijusi tiek su paties dailininko sapnais, tiek su menininko pastango- mis įvaizdinti kitų asmenų patirtus regėjimus ar sapnus.

Leidinyje „Vizijos, legendos ir sapnai mene / Visions, Legends and Dreams in Art" publikuojami įvairių autorių – meno istorikų ir dailininkų – tekstai paliečia gan įvairius vizionieriškumo, legendų ir sapnų bei dailės sąlyčio klausimus. Pagal pobūdį publikacijos suskirstytos į mokslinius straipsnius, o leidinio gale skelbiami rašytiniai šaltiniai.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (101)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (30072)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (19098)