Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Vileišių ansamblis Vilniuje

Autorių Kolektyvas
12.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Dabartinio Antakalnio, iki pat XIX a. pabaigos buvusio Vilniaus priemiesčiu, pradžią puošia net tik visiems žinomas baroko perlas - Šv. Petro ir Povilo bažnyčia. Tikrai ne kiekvienas vilnietis ar miesto svečias, pro ją traukdamas, ir kairėje gatvės pusėje pamatęs išskirtinio grožio neobarokinius pastatus, žino, kas ir kada pastatė šiuos rūmus.

Gausiai nuotraukomis ir kita vaizdine medžiaga iliustruoto leidinio "Vileišių rūmų ansamblis Vilniuje" sumanytojas, sudarytojas ir vienas iš autorių - LLTI Leidybos centro vadovas Gytis Vaškelis, skyriaus apie ansamblio architektūrą autorė - viena žymiausių Lietuvos architektūros istorikių Nijolė Lukšionytė, pratarmę parašė LLTI direktorius dr. Mindaugas Kvietkauskas.

Knyga "Vileišių rūmų ansamblis Vilniuje" svarbi tuo, kad sutelkia daug sakytinės istorijos, žinomų ir nežinomų faktų. Tai labai įdomus pasakojimas, kurį verta tęsti ir toliau.
Lietuvių literatūros ir tautosakos institute dirbantiems žmonėms norisi dalintis Vileišių rūmų grožiu ir pasakojimu, kad tai yra pirmoji lietuvių tautinio judėjimo rezidencija Vilniuje, kad tai - ne tik gražūs pastatai, bet ir atminties vieta, simbolinis kompleksas, kurį reikia pažinti ir suprasti.
Nemažai vietos knygoje skiriama Petro Vileišio asmenybei, jo kultūrinei ir visuomeninei veiklai aprašyti.

Albumo "Vileišių rūmų ansamblis Vilniuje" fotografai - Arūnas Baltėnas, Rokas Gelažius, Justė Kuodytė, Saulius Vaitiekūnas, Pranas Vasiliauskas, dailininkai - Elona Marija Ložytė ir Rokas Gelažius.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (118)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (31356)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18919)