Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Slaptoji Lietuvos istorija. Nutylėti pasakojimai apie aisčius, pervadintus baltais

Benediktas Jankauskas
23.80 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Aistringai Lietuvos istorija besidomintis mokslininkas Benediktas Jankauskas į knygą „Slaptoji Lietuvos istorija. Nutylėti pasakojimai apie aisčius, pervadintus baltais“ sudėjo po ilgų tyrinėjimų iškapstytus faktus, kurie keičia mūsų šalies veidą.

Išanalizavęs begalę prieštaringai vertinamų dokumentų ir šaltinių ir juos palyginęs, istorikas iš mažiausių atrastų detalių sudėliojo tikrą istorinę mozaiką, kuri pristato kartais net kiek šokiruojančius faktus, prieštaraujančius autoritetingiausių šalies istorikų nuomonei.

Ne itin žinomas kunigaikštis Rimgaudas (Ringaudas) gali būti tas, kuris kur kas anksčiau ėmėsi kurti Lietuvos valstybę. Galbūt Mindaugo vaidmuo mūsų šalies istorijai yra gerokai sureikšmintas ir pervertintas?

Autorius siekia demaskuoti Lietuvos istorijos klastotes ir daro prielaidą, jog kartais istorija iškraipoma dėl politinių tikslų. Jis aiškinasi tikrąsias Lietuvos kilmės teorijas ir atskleidžia naujų faktų apie Lietuvos krikštą. Kodėl aisčiai buvo pervadinti baltais ir kokius šio laikotarpio istorijos faktus yra bandoma ištrinti?
Autorius analizuoja keletą svarbesnių mūšių, apžvelgia kunigaikščio Gedimino valdymo metus, Žemaitijos istorines ribas ir žemaičių krikšto istoriją. Pikantiškos, įdomios ir negirdėtos detalės apie Lietuvos valstybės pradžią ir svarbiausius istorinius lūžius – knygoje „Slaptoji Lietuvos istorija“.

Autorius kviečia diskutuoti, mąstyti ir nebijoti ginčytis. Jo teigimu, ne viskas, kuo iki šiol tikėjome yra tiesa, todėl būtina kritiškai vertinti mums pateikiamus faktus apie Lietuvos istoriją. Ši knyga – tai jo kvietimas atvirai diskutuoti apie viešus ir apie nutylėtus istorijos faktus.

Benediktas Jankauskas (g. 1941 m.) – pagal profesiją agrochemikas, dirvožemininkas, habilituotas biomedicinos mokslų daktaras. Kilęs iš Plungės, gana aktyviai domisi žemaičių giminių, visos Žemaitijos istorija. Studijavo tuometinio Vilniaus pedagoginio instituto Gamtos-geografijos fakultete, dirbo žemdirbystės srityje. 1997 metais buvo apdovanotas Valdo Adamkaus premija.
B. Jankauskas yra vienas iš Žemaitijos kolegijos Rietave steigėjų. Nuo 2009 metų išėjęs į pensiją ėmė aktyviai domėtis Lietuvos, Žemaitijos ir vietinių giminių istorija. Išleido dvi knygas apie savo gimines: „Labženčių giminė“ ir „Žemaičių Jankauskų ir Labženčių giminės“. Jose yra ne tik lokaliosios istorijos, bet ir senovės istorijos faktų. Straipsnius spausdino įvairiuose leidiniuose, o į knygą „Slaptoji Lietuvos istorija“ siekė sudėti visą svarbiausią iki šiol surinktą ir dar niekur nespausdintą ir nepublikuotą informaciją.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (1237)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (2)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18725)