Prisijungti
Kviečiame užsukti ir įsigyti norimą iPhone už itin patrauklią kainą! Tempo.lt

Prabilę namai Žydų gatvės kasdienybė XIX–XX a. (iki 1940 m.)

Aelita Ambrulevičiūtė
12.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Rami Vilniaus senamiesčio gatvelė kadaise buvo viena gyvybingiausių „Juodojo kvartalo“ gatvių. Čia stovėjo Didžioji sinagoga ir Strašūno biblioteka, rezidavo Gaonas, veikė kloizai, šurmuliavo turgūs ir restoranai, glaudėsi daugybė krautuvėlių, gyveno, skurdo ir verslavo miesto žydai.



Šis kultūrinis pažintinis gidas po Žydų gatvę – tarsi surastas pradingęs archyvas. Jame nuosekliu pasakojimu, nuotraukomis, brėžiniais ir kita medžiaga atkuriamas XIX–XX a. gatvės vaizdas: išlikę ir neišlikę pastatai, gyventojų vardai, jų veiklos barai ir kasdienio gyvenimo detalės.



Knyga bus įdomi Vilniaus mylėtojams, žydų istorijos tyrinėtojams, esamiems ir buvusiems gatvės gyventojams, jų palikuonims, miesto gidams ir svečiams.



Šios knygos autorės susibūrė neatsitiktinai: visos tuo pat metu Vilniaus universitete studijavo istoriją, rinkosi panašius kursus, buvo patekusios į tą pačią profesinę aplinką, todėl lengvai įsitraukė į šios knygos rašymo komandinį darbą. Knygos turinys yra paremtas gausia archyvų medžiaga. Aelitai Ambrulevičiūtei ir Giedrei Polkaitei-Petkevičienei teko „posesijų“ dalies krūvis. Litvakų socialinės ir kultūrinės istorijos apžvalgą istoriografinių šaltinių pagrindu parengė Gintė Konstantinavičiūtė, o XIX–XX a. pradžios socialinės istorijos apžvalga – bendras trijų autorių darbas.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (3206)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (5)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (19392)