Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Leninas. Intymus diktatoriaus portretas

Victor Sebestyen
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
123456789
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Didžiojoje Britanijoje gyvenančio vengrų kilmės žurnalisto Victor Sebestyen parašyta Vladimiro Iljičiaus Lenino biografija „Leninas. Intymus diktatoriaus portretas“ atskleidžia šalto, žiauraus ir tironiško diktatoriaus paveikslą, tačiau Leninas visuomet sakė, kad politika yra asmeniška, todėl knygoje daug nežinomų diktatoriaus asmeninio gyvenimo faktų ir naujų asmenybės spalvų.
Ši biografija padės ne tik susipažinti su Lenino asmenybe, bet ir atskleis ilgą laiką cenzūruotus bei Sovietų Sąjungos uždraustus faktus.
Knygoje „Leninas“ atskleidžiama ne tik politinė šios istorinės asmenybės pusė, bet ir Leninas kaip žmogus. Jis mėgo medžioti ir žvejoti, žaisti šachmatais, skaitė klasikinę anglų literatūrą. Lenino pažiūros tapo itin radikalios po brolio egzekucijos už pasikėsinimą į carą 1887 metais.
Autorius aprašo Lenino gyvenimo istoriją nuo ankstyvųjų metų tremtyje Europoje iki jo sugrįžimo į Sankt Peterburgą ir vadovavimo 1917 metų komunistų revoliucijai. V. Sebestyen sugebėjo atsekti ir artimiausius Lenino ryšius, kuriuos jis palaikė su mama, seserimi, žmona ir meiluže bei atskleisti šių moterų įtaką Lenino gyvenimui bei darbui.
Meilės trikampis, į kurį įsivėlė Leninas su savo žmona Nadežda Krupskaja ir savo ištekėjusia meiluže bei drauge Inessa Armand, atskleidžia kur kas sudėtingesnį jo charakterį nei galima įsivaizduoti analizuojant politinę jo veiklą ir stebint šaltą, bejausmį, bekompromisį bolševikų revoliucijos lyderį.
Kai po daugelio metų pagaliau tapo prieinami iki tol slėpti dokumentai, Victor Sebestyen, remdamasis jais, knygoje „Leninas“ atskleidžia dramatišką istoriją, kaip Leninas augino savo galią ir kaip vykdė revoliuciją. Žiaurios, tironiškos ir korumpuotos Rusijos produktas – toks buvo Leninas, kuris išžudė tūkstančius žmonių ir sukūrė sistemą, kuri prisidengdama aukštesnių idealų siekiu pateisino terorą.
Knygoje „Leninas“ V. Sebestyen sukūrė neįtikėtinai tikslų sudėtingo ir negailestingo žmogaus portretą. Autorius atskleidė naujas Rusijos revoliucijos, kuri tapo pagrindiniu modernios istorijos lūžio tašku, detales.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (1809)
revert
(321)
1809 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (14)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18711)