Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Laiškai iš svetimų karų: lietuvių spauda apie JAV karus XIX a. pabaigoje - XX a. pradžioje ir lietuvių karių laiškai iš jų

Remigijus Misiūnas
9.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
9789955754572
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

1898 metų Ispanijos-JAV karas
1899-1902 metų Filipinų-JAV karas
JAV dalyvavimas 1900-ųjų tarptautinėje invazijoje į Kiniją
Pirmieji karai, kuriems didelį dėmesį skyrė JAV lietuvių spauda
Karai, atvėrę duris išeiviams į JAV armiją
Pirmojoje knygos „Laiškai iš svetimų karų" dalyje nagrinėjama lietuvių spaudos reakcija į šiuos karus - kaip remdamasi įvairių šaltinių informacija ji atskleidė šių konfliktų užuomazgas ir jų eigą. Lietuviškų laikraščių redaktoriai neretai kritiškai vertino JAV spaudos bei politikų poziciją nepriklausomybės siekusių šalių atžvilgiu, o JAV veiksmus lygino su Rusijos politika Lietuvoje. Šios publikacijos - vienos lietuviškos tarptautinės žurnalistikos ištakų. Be to, spauda atspindėjo karų įtaką JAV ir išeivių gyvenimui, lietuvių požiūrį į juos, informavo apie išėjusius į karą tautiečius, jų likimus.
Antrąją knygos „Laiškai iš svetimų karų" dalį sudaro išeivių spaudoje skelbti JAV armijoje tarnavusių lietuvių laiškai (išimtis - du į Rusijos armiją paimtų ir Kinijoje kariavusių lietuvių laiškai lietuviams - JAV kareiviams). Laiškai atskleidžia, kas lietuvius atvesdavo į JAV armiją, ką jie išgyveno egzotiškose šalyse, mūšiuose žvelgdami mirčiai į akis ir laidodami žuvusius draugus, išėjus kautis už pavergtų tautų laisvę ir galop supratus, kad ne už tai kaunasi. Šie laiškai - bene pirmieji mus pasiekę liudijimai skaudžios patirties, kokią išgyvendavo lietuviai svetimų armijų gretose kariaudami svetimuose karuose.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (842)
dina19
(109)
842 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (35)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18950)