Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Laiškai iš svetimų karų: lietuvių spauda apie JAV karus XIX a. pabaigoje - XX a. pradžioje ir lietuvių karių laiškai iš jų

Remigijus Misiūnas
12.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
9789955754572
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

1898 metų Ispanijos-JAV karas
1899-1902 metų Filipinų-JAV karas
JAV dalyvavimas 1900-ųjų tarptautinėje invazijoje į Kiniją
Pirmieji karai, kuriems didelį dėmesį skyrė JAV lietuvių spauda
Karai, atvėrę duris išeiviams į JAV armiją
Pirmojoje knygos „Laiškai iš svetimų karų" dalyje nagrinėjama lietuvių spaudos reakcija į šiuos karus - kaip remdamasi įvairių šaltinių informacija ji atskleidė šių konfliktų užuomazgas ir jų eigą. Lietuviškų laikraščių redaktoriai neretai kritiškai vertino JAV spaudos bei politikų poziciją nepriklausomybės siekusių šalių atžvilgiu, o JAV veiksmus lygino su Rusijos politika Lietuvoje. Šios publikacijos - vienos lietuviškos tarptautinės žurnalistikos ištakų. Be to, spauda atspindėjo karų įtaką JAV ir išeivių gyvenimui, lietuvių požiūrį į juos, informavo apie išėjusius į karą tautiečius, jų likimus.
Antrąją knygos „Laiškai iš svetimų karų" dalį sudaro išeivių spaudoje skelbti JAV armijoje tarnavusių lietuvių laiškai (išimtis - du į Rusijos armiją paimtų ir Kinijoje kariavusių lietuvių laiškai lietuviams - JAV kareiviams). Laiškai atskleidžia, kas lietuvius atvesdavo į JAV armiją, ką jie išgyveno egzotiškose šalyse, mūšiuose žvelgdami mirčiai į akis ir laidodami žuvusius draugus, išėjus kautis už pavergtų tautų laisvę ir galop supratus, kad ne už tai kaunasi. Šie laiškai - bene pirmieji mus pasiekę liudijimai skaudžios patirties, kokią išgyvendavo lietuviai svetimų armijų gretose kariaudami svetimuose karuose.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (3146)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (35)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (19112)