Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Įdomieji viduramžiai

Aleksandras Ikamas
7.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9955-595-83-3
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Knygoje surinkti įdomūs, išskirtiniai viduramžių - laikotarpio apimančio apytiksliai 500-15000 metus - Vakarų ir Vidurio Europos šalių istorijos faktai. Pateikiami to laikotarpio visuomenės religijos, mokslo, meno, medicinos, kulinarijos ir kitų sričių aspektai, pristatomos spalvingos valdovų, mokslininkų, menininkų asmenybės, kitos įžymybės.

Knyga "Įdomieji viduramžiai" sudaryta žodyno principu (abėcėlės tvarka). Tai panoraminė kelių amžių apžvalga, kurios tikslas - atsakyti į daugybę klausimų "ar žinote?" apie viduramžius.

Tekstą pagyvina įvairios citatos, įdomi statistikos informacija. Yra valdovų, popiežių, kitų žymių asmenų valdymo ir gyvenimo metų rodyklė. Sudaryti šalių, švietimo, piligrimystės centrų, karų ir užkariavimų, prekybos ir kelionių maršrutų žemėlapiai.

Knyga iliustruota spalvingais viduramžių rankraščiais, menininkų paveikslais.

Naudotasi įvairiais šaltiniais - kronikomis, analais, viduramžių asmenybių veikalais, poezija, riterių romanais, dabartinių mokslininkų tyrimais, enciklopedijomis, peržiūrėta daug vaizduojamojo meno (manuskriptų, knygų, dailės kūrinių, skulptūrų ir pan.) pavyzdžių.

Tai pirmasis populiaraus pobūdžio viduramžių epochai skirtas leidinys, parašytas lietuvių autoriaus.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (777)
dzuke
(232)
777 prekės

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (9)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18917)