Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Dievai, kapai ir mokslininkai

Kurtas Wilhelmas Ceramas
3.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Šioje bene geriausioje K. V. Ceramo knygoje, visame pasaulyje skaitomame „archeologijos romane“, pasakojama apie didžiuosius archeologijos atradimus, kurie atskleidė amžių glūdumoje paskendusias nuostabias senovės Graikijos, Egipto, Babilonijos (Šumero ir Akado) civilizacijas. Skaitytojas sužinos, kaip Heinrichas Šlymanas ieškojo Trojos griuvėsių, kaip kasinėjo Mikėnus, kaip Arturas Evansas aptiko senovės graikų kultūros pėdsakus Kretos saloje, kaip Karteris su Karnarvonu surado garsųjį faraono Tutanchamono kapą, o Stefensas ir Tompsonas — senuosius majų tautos miestus ir legendinę sostinę Čičen Icą, pagaliau sužinos, kaip Šampoljonas iššifravo egiptiečių hieroglifus, o Grotefendas ir Raulinsonas žengė pirmuosius žingsnius atskleisdami dantiraščio paslaptis. Šių ir daugelio kitų mokslininkų, apie kuriuos taip įdomiai pasakoja autorius, atradimai padėjo žmonijai pažvelgti į savo seniausią praeitį.

Ruošiant antrąjį lietuvišką leidimą, knygos vertimo tekstas buvo nuodugniai peržiūrėtas, palygintas su originalu, ir spausdinamas be praleidimų, su papildymais, kuriuos pats autorius įrašė naujesnėse knygos laidose.

Knygoje pasakojama apie sunkų, dažnai pavojingą, bet įdomų archeologų darbą, apie didžiuosius archeologinius atradimus, padėjusius geriau pažinti senovės Graikijos, Egipto, Mesopotamijos, Babilono ir kitų kraštų kultūras. Rašoma, kaip pasisekė aptikti senovės graikų kultūros pėdsakų Kretos saloje, kaip buvo iššifruoti egiptiečių hieroglifai, perskaityti dantiraščio tekstai, kaip archeologai atrado įstabiuosius actekų ir majų paminklus.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (9536)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (3)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18897)